28.08.2017

Brunssi-vinkit

Brunssi on ihana tapa viettää kiireetöntä aikaa rakkaimpien kanssa. Kata herkullinen brunssi bufee-tyyliin pöydälle ihanilla herkuilla: erilaisia juustoja Den Gamle Fabrik -hilloilla, hummusta itsetehtyjen näkkäreiden päälle, hedelmälautanen. Brunssipöytään sopivat perinteisten aamiaisherkkujen ohella myös ruokaisammat tarjoilut ja herkulliset jälkiruoat. Katso ihanat vinkit brunsiin myös Jonnamaista blogista.

Itsetehdyt näkkärit rouskuvat nopeasti loppuun ja jääkaakaokahvista saa pienellä tuunauksella niin lapsille kuin aikuisille sopivan version. Katso helpot reseptit alta.

Siemennäkkäri

1 dl Auringonkukan siemeniä
1 dl Kurpitsan siemeniä
1 dl Seesamin siemeniä
0,5 dl Pellavan siemeniä
2 kananmunaa
1 dl rypsiöljyä
1,5 dl Blue Diamond -mantelimaitoa
1-2 tl suolaa 
Yrttejä ripoteltuna näkkärin pinnalle

Sekoita kaikki ainekset löysäksi taikinaksi. Levitä taikina mahdollisimman ohueksi levyksi pellille ja ripottele pinnalle osa suolasta sekä halutessasi yrttejä. Paista 175 asteessa 25-30 min. Leikkaa haluamasi kokoisiksi paloiksi heti otettuasi näkkärin uunista. Anna jäähtyä ja nauti!

 

Jääkaakaokahvi

Kahvia
Van Houten kaakaojuomaa 
Sokeria
Jäitä

Keitä haluamasi määrä kahvia. Sekoita jokaista kuppia kahvia kohti 1/2 – 1  pussi kaakaota. Anna jäähtyä ensin huoneenlämmössä ja siirrä seos sitten jääkaappiin. Kaada hyvin viilentynyt juoma lasiin, lisää jäät ja makusi mukaan sokeria. Sekoita hyvin ja koristele halutessasi kermavaahdolla ja suklaamurulla.

Ihania brunssihetkiä!