Hasselpähkinä-punajuurisämpylät

Punajuuri antaa sämpylöille juurevan ja hieman makean maun, joka sopii erityisen hyvin hasselpähkinän kanssa.  Nämä helpot sämpylät sopivat yhtä hyvin aamiaispöytään kuin kylään viemisiksi.

90 min Keskitaso 8 annosta

Valmistusaineet

Valmistusohje

  1. Pieni pähkinöitä veitsellä.
  2. Kuori punajuuri ja raasta hienoksi raasteeksi.
  3. Sulata hiiva kädenlämpöiseen veteen ja lisää hunaja ja suola.
  4. Kun hiiva on liuennut, lisää punajuuriraaste ja sekoita joukkoon.
  5. Lisää jauhot neljässä erässä ensin sekoittaen, sitten vaivaten.
  6. Ennen viimeistä erää, lisää pähkinät.
  7. Vaivaa, kunnes taikina irtoilee kulhon reunoista, mutta on edelleen hieman tahmeaa.
  8. Ripottele päälle jauhoja ja jätä nousemaan liinan alle reiluksi puoleksi tunniksi.
  9. Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen.
  10. Nosta taikina jauhotetulle alustalle niin, että pintapuoli jää ylöspäin.
  11. Leikkaa taikina kahdeksaan osaan.
  12. Ota yksi sämpylä kerrallaan käteen ja taittele jauhotetuissa käsissä reunat sämpylän alle, kunnes siitä muotoutuu pyöreä. Älä siis vaivaa taikinaa.
  13. Laita sämpylät leivinpaperille, pellille ja nosta uuniin 30 minuutiksi.