18.09.2018

Arkireseptit Lagom kanafileistä

Kolme arjen sankaria

Mehevät Lagomin kanafileet ovat todellinen arjen pelastaja. Kun fileet ovat valmiiksi kypsennettyjä, ei kokatessa tarvitse huolehtia siitä, onko kana kypsää ja jääkö se meheväksi, vaan voi rauhassa keskittyä makuihin. Nämä kolme reseptiä ovat todellisia arjen sankareita: terveellisiä ja helppoja, mutta ennen kaikkea herkullisia. Hyviä pikku juttuja!

Nopeat kana-pestognocchitPesto-kanagnocchit

3-4:lle

1 ruukku basilikaa

½ ruukku persiljaa

1 valkosipulinkynsi

100 g parmesaania

0,75 dl oliiviöljyä

0,25 tl mustapippuria

2×90 g Lagom kanafileitä öljyssä (1 pakkaus)

500 g valmiita tuoregnoccheja

Leikkaa basilika muutamaan osaan, samoin persiljat. Hienonna valkosipuli ja parmesaani. Nosta ainekset korkeaan, kapeaan kulhoon, mittaa joukkoon oliiviöljy, mausta pippurilla ja soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi tahnaksi. Kuumenna paistinpannu, mittaa pannuun 0,5 dl pinjansiemeniä, anna paahtua puolisen minuuttia. Avaa Lagom kanafileepurkit, valuta toisesta öljyt pois. Lisää kanafileet pannulle, toinen öljyineen ja paista hetki, kunnes fileet lämpenevät. Sammuta liesi ja kaada joukkoon pesto. Kypsennä gnocchit paketin ohjeen mukaan, valuta ja sekoita kanapeston joukkoon. Tarjoa heti.

 

Kana-mozzarellapaistos

4:lle

500 g tomaattimurskaa

0,5 rkl oreganoa

2 valkosipulinkynttä

0,5 tl suolaa

mustapippuria

1 iso kesäkurpitsa

3 punasipulia

3 mozzarellapalloa (á 200g)

3 isoa tomaattia

4x 90 g Lagom kanafileitä tomaattikastikkeessa (2 pakkausta)Kana-mozzarellavuoka

Laita uuni lämpiämään 220 asteeseen. Kaada tomaattimurska pieneen uunivuokaan, hienonna joukkoon valkosipulinkynnet ja mausta oreganolla, suolalla ja pippurilla. Pese kesäkurpitsa ja leikkaa se noin 1 sentin paksuisiksi viipaleiksi. Tee samoin tomaateille, sipuleille ja mozzarellapalloille. Lado kasvikset, mozzarella ja kanafileen palat vuokaan jonoon. Jätä hieman mozzarellaa vielä ripoteltavaksi kaiken päälle. Ripottele pintaan vielä suolaa ja mustapippuria ja nosta uuniin 40 minuutiksi.

 

Kanasalaatti

2:lle

200 g kermaviiliä

1 rkl siideriviinietikkaa

2 rkl oliiviöljyä

1 valkosipulinkynsi

ripaus mustapippuria

ripaus suolaa

1 pussi jääsalaattia

2 dl babypinaatinlehtiä

1 esikeitetty maissi

1 punasipuli

1 avokado

2×90 g Lagom kanafileitä vedessä (1 pakkaus)

Lisäksi leipää

Valmista kastike. Sekoita viinietikka, öljy, puristettu valkosipulinkynsi ja mausteet kermaviiliin ja laita jääkaappiin tekeytymään. Leikkaa maissit maissintähkästä terävällä veitsellä, lusikoi avokado kuoristaan ja viipaloi punasipuli ohuiksi rinkuloiksi. Valuta kanafileet. Asettele kaikki ainekset salaattikulhoon ja tarjoa currykastikkeen ja hyvän leivän kera.

Kanasalaatti