18.07.2018

Ihanat kesän maut piknik-korissa

Yhteistyöbloggarimme Peggyn pieni punainen keittiö -blogin Peggy loihti ihania herkkuja piknik-koriin. Lapset rakastavat eväsretkiä ja suuria kesäseikkailuja. Eväät maistuvat ihan parhaalta luonnon helmassa, mutta sateen sattuessa, iloa tuovan piknikin voi yhtä lailla kattaa vaikkapa olohuoneen lattialle, parvekkeelle tai terassille. Pakkaa eväskoriin mehevät suklaavohvelit, voimakrepit, NOMNOM-muffinit- ja välipalat sekä virkistävän minttusuklaa-jääkaakaon. Näillä eväillä saat kesäpiknikille paljon vauhtia ja monen monta hymyä. Nappaa reseptit talteen alta.

Suklaavohvelit 6 kpl

3 dl maitoa
3 1/2 dl Hungry Chef Pancakes-mix
1/2 dl Van Houten kaakaojauhetta
2 rkl tomusokeria
voita vohvelirautaan

Mittaa kaikki raaka-aineet kulhoon ja sekoita hyvin.
Kuumenna vohvelirauta. Sivele voita vohveliraudalle ja paista tasakokoisia vohveleita.
Täytä esim. tuoreilla marjoilla.

Voimakrepit noin 6-8kpl

4 dl vettä
3 dl Hungry Chef Crèps-mix jauhoa
50 g cheddarjuustoa raasteena
50 g tuorekäyttöön sopiva baby pinaatti

Täyte

1 kpl avokadoa
50 g tuorekäyttöön sopiva baby pinaattia
5 kpl retiisiä

Mittaa vesi ja jauhot kulhoon. Sekoita muutama minuutti.
Lisää sekaan juustoraaste, suola ja hienonnettu pinaatti.
Paista voissa paistinpannulla pieniä kreppejä.
Viipaloi puhtaat retiisit. Halkaise avokado, poista kivi.
Koverra lusikalla hedelmäliha ja paloittele.
Täytä vohvelit pinaatilla, avokadolla ja retiisillä. Kääri rullalle. 

NOMNOM-muffinit 6 kpl

2 kananmunaa
1 dl sokeria
50 g voisulaa
50 g NOMNOM Luomu hedelmäkuutio
40 g NOMNOM pähkinöitä
1 dl maitoa
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhoja
1 tl vaniljasokeria

Sulata voi ja anna sen jäähtyä. Mittaa jauho, leivinjauho ja vaniljasokeri kulhoon.
Vaahdota kananmunat ja sokeri.
Lisää joukkoon voisula, jauhoseos ja maito, koko ajan sekoittaen.
Lisää lopuksi pähkinät ja hedelmäpalat. Annostele taikina muffinivuokiin.
Kypsennä uunin keskitasolla 200 asteessa noin 15 minuuttia.
Koristele jäähtyneet muffinit esim. tomusokerilla. 

Minttusuklaa-jääkaakao

1 l maitoa
3/4 dl Van Houten kaakaojauhetta
1/2 dl ruokosokeria
6 kpl tuoreita mintunlehtiä

Mittaa kaikki aineet kattilaan. Anna seoksen kiehahtaa, koko ajan sekoittaen.
Ota kattila levyltä, poista mintunlehdet ja anna jäähtyä.
Annostele noin 1 dl kaakaota jääpalamuotteihin ja pakasta.
Nosta loppu kaakao jääkaappiin viilentymään.
Kaada jäähtynyt kaakao ja jääpalat termospulloon, näin juoma pysyy kauan viileänä.