14.05.2018

Makoisa brunssi Peggyn tapaan

Peggyn pieni punainen keittiö -blogin Peggy innostui kehittelemään brunssille tai miksei vaikka piknikille soveltuvia reseptejä tuotteistamme. Nappaa talteen Peggyn reseptit ja nauti aurinkoisista hetkistä!

Maistuvalla brunssilla on ihana aloittaa päivä. Helposti valmistuvat herkut vie kielen mennessään ja tuo hyvän ruoan ystävät saman pöydän ääreen. Kukapa voisi vastustaa rapeakuorista uunituoretta leipää, mehevää rusinakakkua tai samettista manteli-marjakimaraa, joka maistuu kesältä. Pienet terveelliset suupalat, kookos-luumut ihastuttavat maullaan ja kaiken kruunaa raikas kupliva piparminttusprizer, joka antaa päivään hyvää oloa.

Kerää ystävät yhteen, nauti kiireetön hemmottelupäivä hyvän ruoan ja juoman kera.

Rapeakuorinen solmuleipä

1 pss/750 g Hungry Chef pizzajauhoja  
11 g kuivahiivaa
2 tl suolaa
4 1/2 dl +42 asteista vettä

Ota jauhoista 1/2 dl sivuun. Mittaa sen jälkeen kaikki kuiva-aineet keskenään kulhoon.
Lisää joukkoon lämmin vesi ja sekoita hyvin.
Vaivaa taikinaa noin 5 minuuttia. Jauhota alusta ja leivo taikinasta pitkä pahksuhko tanko.
Kierrä tanko solmuksi. Piilota taikinan päät leivän alle.
Ripottele leivän päälle ripaus jauhoa. Peitä leipä liinalla ja kohota lämpimässä tunti.
Paistan uunin keskitasolla 200 asteessa noin 40 minuuttia.
Nosta solmuleipä uunista ja anna jäähtyä.

Mehevä rusinakakku

150 g voita
3 dl vehnäjauhoja
2 d muscovadosokeri
1 tl soodaa
1 tl vaniljasokeria
1 tl kanelia
1 tl inkivääriä
1 tl kardemummaa
125 g Sun-Maid rusinoita pilkottuna
150 g ranskankermaa
1 dl tummaa siirappia
2 kpl kananmunaa
Vuokaan (1 rkl voita +2 rkl korppujauhoa)

Voitele ja korppujauhota vuoka.
Sulata voi ja anna sen jäähtyä. Mittaa kuiva-aineet kulhoon.
Pilko rusinat hienoksi. Sekoita rusinat kuiva-aineiden sekaan.
Lisää ranskankerma, siirappi, voisula ja kananmunat joukkoon.
Sekoita taikina tasaiseksi ja kaada vuokaan.
Kypsennä uunin keskitasolla 175-asteessa 50 minuuttia. Tarkista kypsyys puutikulla.
Nosta kypsä rusinakakku uunista. Anna jäähtyä hetki ja kumoa kakku vuoasta ritilälle.
Tarjoile jäähdyttyään. Koristele pinta halutessasi tomusokerilla.

Manteli-marjakimara

2 dl Blue Diamond mantelimaitoa
3 dl cashewpähkinöitä
1 tl vaniljasokeria
2 rkl tomusokeria
1 tl sitruunan kuorta raastettuna
1 rkl sitruunan mehua
2 dl vadelmia tai marjoja sesongin mukaan
Koristele esim. tuorein marjoin, yrtein tai syötävin kukkasin.

Mittaa mantelimaito ja cashwepähkinät kulhoon. Nosta jääkaappiin 2 h turpoamaan.
Pese ja kuivaa sitruuna. Raasta sitruunan keltaista kuorta ja purista mehu.
Sekoita mantelimaito-pähkinäseos blenderissä samettisen pehmeäksi.
Lisää marjat, mausteet, sitrunan mehu ja raaste. Sekoita uudelleen.
Annostele kulhoihin ja nosta kulhot jääkaappiin muutamaksi tunniksi.
Koristele ja tarjoile.

Kookos-luumut

200 g Sunsweet luumuja
1/2 dl kookoshiutaleita

Levitä kookoshiutaleet laakealle lautaselle.
Avaa pakkaus, kierittele luumut kookoshiutaleissa ja tarjoile.

Kupliva minttu-spritzer

8 dl kiehuvaa vettä
8 kpl Teekanne Peppermint teepussia
2 rkl ruokosokeria
1/2 limetin mehua
2 dl hiilihappollista kivennäisvettä
1 dl mansikoita
nippu tuoreita mintun lehtiä

Kaada kiehuva vesi kannuun. Lisää teepussit ja ruokosokeri veteen.
Sekoita ja anna teepussejen hautua noin 5 minuuttia.
Nosta teepussit pois. Lisää limetin mehu ja jäähdytä tee kylmäksi jääkaapissa.
Lisää kivennäisvesi kannuun ja sekoita. Annostele juoma laseihin.
Koristele mansikan puolikkailla ja mintun lehdillä.