väriä joulupöytään
04.12.2018

Uusia makuja joulupöytään!

Peggy taikoi viime hetken vinkit joulupöytään ja miten värikäs pöytä syntyykään näillä ruoilla! Herkut sopivat mainiosti myös joulun jälkeen tehtäväksi, vaikkapa Uuden Vuoden juhlintaan!

Tänä vuonna joulunajan juhlapöydässä ilakoidaan hyvässä seurassa, värikylläisen herkkuruoan kera. Juhlaväkeä hemmotellaan alkuun täyteläisellä savusiiva-Snäkkärillä, jossa yhdistyy kalamoussen pehmeys ja Snäkkärin rouhea rouske. Beef Jerky-couscoussalaatti saa makua joulunajan juureksista, punajuuresta ja porkkanasta. Pääruokana tarjoillaan makurikas hedelmächutney ja suussa sulavia Iberico possun noisetteja, jotka valmistuvat juhlapöytään vaivattomasti. Juhlamenun viimeistelee mantelinen pipari-persimonjuoma, jossa maistuu ripaus joulun taikaa.

Savusiika-SnäkkäritSnäkkäri savusiikatahnalla

4:lle
240 g Lagom Snäkkäri
1 etikkapunajuuri
200 g ruodotonta savusiikaa
100 g ranskankermaa
1 rkl hienonnettua tilliä
1/2 sitruunamehu
suolaa ja mustapippuria oman maun mukaan
Riko Snäkkäri käsin kahteen tai kolmeen osaan.
Hienonna savusiika kulhossa. Raasta punajuuri sekaan ja lisää kaikki muut aineet joukkoon sekoittaen. Annostele savusiikamousse Snäkkäreiden päälle. Koristele tuoreella tillillä ja tarjoile.

Värikäs Beef Jerky- couscussalaatti

4:llebeef jerky couscous-salaatti
1 pss (40 g) Jack Link`s Beef Jerky (valitse tuotteeksi oman maun mukainen suosikkisi)
5 dl vettä
1 punajuuri
1 porkkana
1/2 tl suolaa
2 dl couscous
1 kevätsipuli
ripaus mustapippuria
1/2 dl granaattinomenan siemeniä
1 pss salaattia

Kuori punajuuri ja porkkana. Leikkaa pieniksi paloiksi.
Kiehauta vesi. Lisää suola ja kasvikset kattilaan. Lisää couscous, kun kasvikset ovat puolikypsiä.
Laita kansi kattilan päälle ja ota kattila levyltä. Anna couscousin turvota pakkauksen ohjeen mukaan.
Leikkaa Beef Jerky kuutioiksi. Hienonna kevätsipuli.
Yhdistä liha, couscous, kasvikset , granaattinomenan siemenet ja kevätsipuli.
Mausta oman mielesi mukaan suolalla ja mustapippurilla.
Lado salaatti tarjoilukulhoon ja lisää liha-couscoussekoitus päälle.
Nauti sellaisenaan tai salaattikastikkeen kanssa.

Hedelmächutney ja Iberico possun noisetit

4:lle

Hedelmächutney
1 dl Sun-Maid -rusinoita
1 dl Sunsweet -luumuja   

1 dl Dole Ananaspaloja
1 rkl Borges luomu omenasiideriviinietikkaa
1 dl vettä
1 kanelitanko
1 tähtianis

Mittaa kaikki raaka-aineet kattilaan. Anna kiehua hiljalleen välillä sekoittaen noin 10 minuuttia.
Poista kanelitanko ja tähtianis. Annostele pihvin päälle.

Iberico possun noisetit

2 pakettia Hungry Chef Iberico possun noisetit
2 rkl Borges Classic Oliiviöljy
suolaa ja mustapippuria oman maun mukaan

Laita pihvit paistoa edeltävänä iltana jääkaappiin ja ota huoneenlämpöön 4 h ennen paistamista.
Paista pihvit kuumalla pannulla oliiviöljyssä molemmin puolin, noin 3,5-4 minuuttia per puoli.
Kääri liha folion sisään vetäytymään noin 15-20 minuutiksi. Mausta oman maun mukaan.

Mantelinen pipari-persimonjuoma

4:lle
4 dl Blue Diamond Almond Breeze
4 kypsää persimonia
4 piparkakkua
1/2 tl kanelia
1/4 tl kardemummaa

Kuori persimonit. Sekoita kaikki aineet tehosekoittimeen, aja sileäksi ja kaada laseihin.maidoton pipari-persimonjuoma