Joulupöytä modernilla otteella

Peggy laittoi joulupöydän uusiksi ja miten värikäs pöytä syntyykään näillä ruoilla! Modernit jouluherkut sopivat mainiosti myös joulun jälkeen tehtäväksi, vaikkapa Uuden Vuoden juhlintaan!  
joulun kattaus Lejoksen tuotteilla

Alkupalaksi kalaa

Ihanat suupalat katoavat nopeasti parempiin suihin. Savusiian tilalla tässä voi käyttää myös muuta savustettua kalaa!

Jouluisen värinen, punajuurella värjätty päällinen hurmaa mauillaan. Alustana käytettävä rapea Snäkkäri on kuin luotu erinäisille tahnoille ja levitteille. Rapean Snäkkärin makeampi versio, MysliSnäkkäri, haastaa kokeilemaan myös makeita levitteitä! Mutta eipä kiirehditä asioiden edelle, alkuruokapöydässä kala on jouluna (ja muulloinkin) aina paikallaan!

Reseptiä on helppo muokata vaihtelemalla kalalajiketta, kokeile vaikkapa savulohta! Rouheasti käsin lohkottu Snäkkäri on tarpeeksi rento, mutta kuitenkin mielenkiintoinen suupala, joka sopii moneen pöytään.

Savusiika-Snäkkärit

Joulupöydän kunkku!?

Perinteisesti kinkku on se joulupöydän kunkku. Jos syöjiä ei ole kokonaiselle kinkulle, on pakastealtaasta myös löytyvät Hungry Chefin Iberico-possun noisetit erittäin hyvä vaihtoehto!

Possua hedelmächutneyllä