Sitä jotain parempaa

Lejos on suomalainen perheyritys, joka on jo lähes sadan vuoden ajan tuonut maapallon parhaita brändejä kaikkien suomalaisten ulottuville. Tänään Lejos on yksi Suomen parhaista työpaikoista, jossa toteutamme edelleen yhtiön perustajien alkuperäistä missiota: tuomme sitä jotain parempaa elämän eri hetkiin.

Olemme vastuullinen toimija

Haluamme toimia yhteistyössä sellaisten yritysten kanssa, jotka jakavat samat arvot meidän kanssamme. Suomalaisena perheyrityksenä kannamme vastuuta niin ympäristöstä, ihmisistä kuin kestävästä kehityksestä.

Vahvan kasvumme takeena ovat parhaat brändit maailmalta ja talon omat tuoteinnovaatiot

Nyt: menestystarinoita ja omia brändejä

Tänään Lejos on vahvasti kasvava elintarvikkeiden myynti-, markkinointi- ja maahantuontiyritys. Tuomme maahan Suomessa tunnetuksi tekemiämme brändejä, mutta panostamme yhä enemmän myös omien, suomalaisille kuluttajille suunnattujen tuotemerkkiemme kehittelyyn ja markkinointiin. Meillä tärkeään on saada suomalaisille juuri sitä, mitä suomalaiset voisivat seuraavaksi kaivata.

NOCCO, Vitamin Well, Sun-Maid, Sunsweet, Van Houten, Kitchen Joy, Dole... Lejoksen brändiportfolio on täynnä suomalaisten suosikkituotteita. Olemme lisäksi tuoneet markkinoille aivan uudenlaisia tuotteita omien brändiemme alla. Lagom, NOMNOM ja Hungry Chef - tuotteet on kaikki suunniteltu suomalaisten kuluttajien tarpeet edellä - ei tuotantolinjat edellä.

Tuotteet

Lejos x HOI

Lejos tekee yhteistyötä House of Inspiration -asiantuntija olohuoneessasi - kanssa, jossa kuulemme viikottain mielenkiintoisia asiantuntijoita eri aiheista intiimissä tilassa.

Katso lisää miten House Of Inspiration syntyi ja mikä se on!

HOIsta hyvää iltaa!

2000-luku: vahvaa kasvua innovaatioilla

2000-2010 -luvuilla Lejos on tuonut Suomeen runsaasti uusia tuotemerkkejä, joista esim. Kitchen Joy thai kuutio -pakasteateriat ovat tänään markkinajohtajia.

Lejos on kasvanut vahvasti yhdessä uusien tuotemerkkien kanssa. Olemme onnistuneet tuomaan markkinoille kuluttajia kiinnostavia tuotteita ja rakentaneet niistä huikeita kasvutarinoita. Kuluttajien vahvoiksi suosikkimerkeiksi nousseita tuotemerkkejä ovat mm. Vitamin Well - hyvinvointijuomat, NOCCO -energiajuomat, Barebells-proteiiniherkut, Ella's Kitchen -lastenruoat ja Jack Link's -kuivalihat.

70- & 80-luku: kasvun vuosikymmenet

Lejos Oyn jatkaessa kasvuaan yhtiön toiminta laajeni eri alueille.

Suomen vanhimman edelleen toimivan äänitysstudion Finnvoxin perustivat Lejoksen omistajat Kurt ja Kai Juuranto vuonna 1965. Juurannot omistivat studion aina 1980-luvun lopulle asti.

1962: Sun-Maid valloittaa kotimaan markkinat

Kalifornialaiset Sun-Maid-rusinat ovat tunnettuja poikkeuksellisen hyvästä maustaan. Vuonna 1962 niitä sai myös Suomesta.

1200 rusinaviljelijän omistama Sun-Maid Growers of California on osuuskunta, jonka tunnetuin tuote on punaisesta, ikonisesta askistaan tunnetut perinteiset rusinat. Lejos toi tuotteet Suomeen 60-luvun alussa ja täällä niihin ihastuttiin heti.

Sun-Maid -tuotteet

1936: 26 miljoonaa kiloa kahvia

Sodan jälkeen raakakahvi oli yksi Lejoksen suurimmista myyntituotteista. Vuonna 1936 toimme Brasiliasta jopa 26 miljoonaa kiloa kahvia Suomeen – huikea määrä pienen maan isoon tarpeeseen.

Yksi ensimmäisistä maahantuomistamme tuotteista oli Van Houten kaakao. 100 vuotta myöhemmin yhteistyömme jatkuu edelleen.

1934: Sunsweetin luumut Suomeen

Kun Lejos toi Suomeen Sunsweetin luumut, ihmiset hurmaantuivat herkusta, joka auttaa myös vatsan hyvinvoinnissa. Nykyisin nimi Sunsweet on luumujen laadun tae ja hyvän maun varmistaja.

Sunsweetin tarina
Yksi ensimmäisistä maahantuomistamme tuotteista oli Van Houten kaakao. 100 vuotta myöhemmin yhteistyömme jatkuu edelleen.

1921: toiminta alkaa

Merentakaista kauppaa harjoittava Oy Flinkenberg & Leonhard Ab aloitti toimintansa vuonna 1921. Perustajiensa mukaan nimetyn yhtiön ensimmäinen konttori sijaitsi Helsingissä, osoitteessa Heikinkatu 15 (nykyinen Mannerheimintie 9). Talvisodan jälkeen yhtiön monivuotinen osakas, siirtomaatavaraosaston johtaja Erik Juuranto sopi Paul Leonhardin kanssa yrityksen siirtymisestä Juurantojen haltuun ja samalla nimi muutettiin Lejos Oy:ksi.

Erik Juuranto kehitti yritystä tinkimättömällä työllään, poikkeuksellisella energiallaan ja humaanilla otteellaan lähes 40 vuoden ajan. Bisnestä tehdessään hänen kantavimpana ohjenuoranaan oli sanonta: ”Labor Omnia Vincit Improbus” eli ahkera työnteko johtaa menestykseen.

Jatkuva kehitys ja ahkeruus ovat edelleen olennaisia osia Lejoksen toimintaa. Kilpailukykyisen ja kannattavan toiminnan varmistamiseksi yhtiö etsii jatkuvasti uusia yhteistyökumppaneita ja mahdollisuuksia entistä asiakas- ja kuluttajalähtöisempien ratkaisujen löytämiseksi.

Van Houten -kaakao

Viimeisimpiä uutisia: