22.09.2017

Paras oliiviöljy kaikkeen ruoanlaittoon

Moni mieltää oliiviöljyn vain salaatinkastikkeisiin soveltuvaksi. Usein taustalla on epäonnistunut ruoanlaittotilanne vääräntyyppisellä oliiviöljyllä. Nyt on aika kumota ajatus siitä, että oliiviöljy olisi vain yhteen ruokalajiin soveltuva tuote! Borgesin valikoimista löytyy jokaiseen tilanteeseen soveltuva tuote, grillaamisesta leipomiseen.

 

Suomen Top Chef Teemu Laurell auttoi meitä hyödyntämään jokaisen tuotteemme parhaat ominaisuudet kehitellen jokaiselle tuotteelle soveltuvia reseptejä. Resepteihin ja niistä kuvattuihin videoihin pääset tutustumaan tarkemmin reseptisivuillamme, mutta muistilistaksi kokosimme laajemmin käyttövinkkejä tuotteisiimme.

Alla oliiviöljyjen lyhyt oppimäärä

Öljyjen aatelinen, kylmäpuristettu extra-virgin oliiviöljy on parhaimmillaan matalissa lämpötiloissa. Käytä tätä kolmessa eri pakkauskoossa löytyvää testivoittajaamme

salaatinkastikkeissa

majoneesin valmistuksessa

keitettyjen tai höyrytettyjen vihannesten päällä

risotoissa ja pastaruoissa

perunamuusissa

leipädippailussa

ruokien viimeistelyssä

Oliiviöljy kestää kuumempaakin menoa, eikä kannata arkailla sen käyttöä esimerkiksi suolaisten leivonnaisten valmistuksessa. Tätäkin öljyä löytyy kolmessa eri pakkauskoossa, 2 l, 500 ml ja 250 ml. Käyttökohteita on lukuisia, mutta kokeile ainakin

grillaamiseen

tuoreiden vihannesten ja lihan paistamiseen

etikka- ja öljykastikkeisiin

ruskistamiseen

keittoihin

marinadeihin

Mikäli oliiviöljyn maku ei ole vielä niin kovin tuttu tai mieluisa, kannattaa aloittaa miedosta oliiviöljystämme. Sen mietous mahdollistaa käytön makeissa leivonnaisissa ja se kestää myös kuumempia lämpötiloja. Miedompi oliiviöljy soveltuu erinomaisesti vaikkapa

kalan ja kanan paistamiseen

wokkiruokiin

paistettujen vihannesten ja juuresten viimeistelyyn

keittoihin

puuroon

jälkiruokiin

leivontaan

vuokien voiteluun

Borgesin valikoimista löytyy myös aromatisoidut oliiviöljyt, joilla korostat ja vahvistat lempiruokiesi makua. Ne soveltuvat sellaisenaan salaatinkastikkeeksi sekä aterioiden viimeistelyyn. Täysin luonnolliset, lisä-, väri- ja säilöntäaineettomat maustetut öljyt kannattaa ottaa ruokapöydän yleismausteeksi suolan ja pippurin rinnalle.

Mikäli oliiviöljyn käyttö edelleenkin epäilyttää, on Borgesilla valikoimissaan myös kasviöljysekoituksia oliiviöljyllä ja ilman ja myös todella monikäyttöinen viinirypäleensiemenöljy, joka soveltuu uppopaistamiseen erinomaisesti!

Tämän jälkeen ei voi kuin todeta, että oliiviöljy todellakin käy kaikkeen ruoanlaittoon. Keittiöstä kun löytyy extra-virgin oliiviöljyä, perinteistä oliiviöljyä sekä miedompaa oliiviöljyä, ovat herkkuhetket askelen lähempänä!