Paras oliiviöljy kaikkeen ruoanlaittoon

Moni mieltää oliiviöljyn vain salaatinkastikkeiden raaka-aineeksi. Usein taustalla on epäonnistunut ruoanlaittotilanne vääräntyyppisellä oliiviöljyllä. Oliiviöljyjen ruoanlaitto-ominaisuudet vaihtelevat. Nyt on aika kumota ajatus siitä, että oliiviöljy olisi vain yhteen ruokalajiin soveltuva tuote! Borgesin valikoimista löytyy jokaiseen tilanteeseen soveltuva oliiviöljy grillaamisesta leipomiseen.

Mikä oliiviöljy sopii mihinkin ruokaan?

Suomen Top Chef Teemu Laurell auttoi meitä hyödyntämään jokaisen oliiviöljymme parhaat ominaisuudet ja kehitti kullekin oliiviöljylle soveltuvia reseptejä. Vallitse oikea öljy oikeaan käyttötarkoitukseen, niin pääset haluttuun lopputulokseen varmimmin. Kokosimme muistilistaksi monipuolisia käyttövinkkejä eri laatuisille oliiviöljyille.

Oliiviöljyjen lyhyt oppimäärä:

Extra-virgin -oliiviöljyä käytetään salaatteihin, Classic -oliiviöljy sopii paistamiseen ja mieto oliiviöljy käy myös leivontaan.

Extra-virgin -oliiviöljy on parasta sellaisenaan

Öljyjen aatelinen, kylmäpuristettu extra-virgin -oliiviöljy on parhaimmillaan matalissa lämpötiloissa, jolloin sen hienostuneet aromit eivät kärsi. Kolmessa eri pakkauskoossa myytävää testivoittajaamme löydät myös luomuna!

Borges extra-virgin -oliiviöljy sopii mainiosti:

  • Salaatinkastikkeisiin
  • Majoneesin valmistukseen
  • Keitettyjen tai höyrytettyjen vihannesten päälle
  • Risotoihin ja pastaruokiin
  • Perunamuusiin
  • Leipädippailuun
  • Ruokien viimeistelyyn

Borges Classic -oliiviöljy

Tavallinen oliiviöljy kestää kuumempaakin menoa, eikä kannata arkailla sen käyttöä esimerkiksi suolaisten leivonnaisten valmistuksessa. Tätäkin öljyä löytyy kolmessa eri pakkauskoossa, 2 l, 500 ml ja 250 ml. Perinteinen oliiviöljy käy sinne mihin voikin.

Oliiviöljyä voi käyttää:

  • Grillaamiseen
  • Tuoreiden tai pakastettujen vihannesten sekä lihan paistamiseen
  • Etikka- ja öljykastikkeisiin
  • Ruskistamiseen
  • Keittoihin
  • Marinadeihin

Miedompi oliiviöljy sopii jopa jälkiruokiin ja leivontaan

Mikäli oliiviöljyn maku ei ole vielä niin kovin tuttu tai mieluisa, kannattaa aloittaa miedosta oliiviöljystämme. Sen mieto maku toimii myös makeissa leivonnaisissa ja se kestää myös kuumempia lämpötiloja. Kokeile esimerkiksi leipoa omenapiirakka oliiviöljyllä Teemu Laurellin reseptin mukaan.

Karita Tykkä käyttää tätä Extra Mild -oliiviöljyä aina myös itsetehdyssä majoneesissaan ja herkullisessa harissareseptissään!

Käytä miedompaa oliiviöljyä:

  • Kalan ja kanan paistamiseen
  • Wokkeihin
  • Paistettujen vihannesten ja juuresten viimeistelyyn
  • Keittoihin ja puuron sekaan
  • Itsetehtyyn majoneesiin
  • Jälkiruokiin
  • Leivontaan ja vuokien voiteluun

Valmiiksi maustettu oliiviöljy ruoan viimeistelyyn

Borgesin valikoimista löytyy myös aromatisoidut oliiviöljyt, joilla korostat ja vahvistat lempiruokiesi makua. Aromatisoidut oliiviöljyt on maustettu sitruunankuorilla tai tuoreilla yrteillä ja ne soveltuvat sellaisenaan salaatinkastikkeeksi sekä aterioiden viimeistelyyn. Täysin luonnolliset, lisä-, väri- ja säilöntäaineettomat maustetut öljyt kannattaa ottaa ruokapöydän yleismausteeksi suolan ja pippurin rinnalle. Näillä tavallinen salaattikin muuttuu epätavallisen herkulliseksi!

Erilaiset öljysekoitukset tuovat lisää mahdollisuuksia

Mikäli oliiviöljyn käyttö edelleenkin epäilyttää, on Borgesilla valikoimissaan myös todella monikäyttöinen 2-Oils kahden öljyn sekoitus, jossa on 20% extra-virgin -oliiviöljyä ja 80% rapsiöljyä!

Tämän jälkeen ei voi kuin todeta, että oliiviöljy todellakin käy kaikkeen ruoanlaittoon. Keittiöstä kun löytyy extra-virgin oliiviöljyä, perinteistä oliiviöljyä sekä miedompaa oliiviöljyä, ovat herkkuhetket askeleen lähempänä!

Ilmoita kun tuotetta on taas saatavilla Tuote on tilapäisesti päässyt loppumaan varastostamme. Jättämällä meille sähköpostisi, ilmoitamme teille heti kun tuotetta on jälleen saatavilla.