Amerikkalainen suolapähkinä-suklaapiiras

Tämä herkullinen piirakka valmistuu ilman uunia. Suolattujen maapähkinöiden, Van Houten kaakaon ja kinuskin suloinen yhdistelmä on suoraan sanottuna koukuttava.

120 min Keskitaso 8 annosta

Valmistusaineet

Pohja:

  • 5 isohkoa täysjyväkeksiä
  • 1 dl suolattuja, paahdettuja maapähkinöitä
  • 75 g voita

Täyte:

Kinuski:

  • 1 dl kuohukermaa
  • 1 dl fariinisokeria
  • 1 tl voita
  • ripaus suolaa

Lisäksi::

  • 20 cm irtopohjavuoka
  • nonparelleja koristeluun

Valmistusohje

Valmista ensin pohja:

  1. Murskaa keksit ja pähkinät hienoksi rouheeksi.
  2. Sulata voi. Sekoita voi rouheseoksen joukkoon ja anna tekeytyä pari minuuttia.
  3. Painele seos läpimitaltaan 20 cm irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille.
  4. Nosta jääkaappiin jähmettymään.

Pohjan jähmettyessä valmista täyte:

  1. Kuumenna 2 dl maitoa kattilassa ja vispaa joukkoon kaakaojauhe ja sokeri tasaiseksi seokseksi.
  2. Anna kiehahtaa keskilämmöllä samalla vatkaten.
  3. Vatkaa keltuaiset ja loput 2 dl maitoa yhteen vispilällä, lisää maissitärkkelys mieluiten siivilän läpi. Vatkaa tasaiseksi.
  4. Kaada kuuma kaakaoseos munaseoksen joukkoon ohuena nauhana, samalla vispaten.
  5. Kaada seos takaisin kattilaan ja kiehauta hiljaisella pari minuuttia samalla vispaten, kunnes vanukas on selvästi paksuuntunut.
  6. Kaada hieman jäähtynyt vanukas keksipohjan päälle ja nosta jääkaappiin vähintään tunniksi jähmettymään.

Pohjan jähmettyessä keitä kinuski:

  1. Mittaa kerma ja fariinisokeri kattilaan ja keitä välillä vispaten, kunnes muodostuu paksua kinuskia, mausta suolalla ja voilla.
  2. Anna jäähtyä ja kaada kinuski piiraan päälle. Kinuskin voi halutessaan lisätä jo hyvissä ajoin ja antaa jähmettyä jääkaapissa.

Koristele piirakka halutessasi nonparelleilla.