Aurinkosalaatti

Värikäs salaatti, joka piristää niin arkipäivänä kuin viikonloppunakin.

Helppo

Valmistusaineet

  • 6 porkkanaa
  • 2 appelsiinia
  • 1 pieni punasipuli
  • 1 dl rusinoita
  • 1 puntti rucolaa
  • 2 rkl hunajaa
  • 1 rkl voita
  • 1 rkl tuoretta timjamia
  • suolaa ja pippuria
  • kurpitsansiemeniä

Valmistusohje

  1. Leikkaa kuorittu porkkana 5 cm pitkiksi ja 2 cm paksuiksi paloiksi ja keitä melkein kypsiksi suolalla maustetussa vedessä
  2. Kuori appelsiinit veitsellä ja irrota hedelmäliha veistä apuna käyttäen. Leikkaa sipuli ohuiksi lohkoiksi
  3. Paista porkkanoita ja sipuleita voissa miedolla lämmöllä. Kun sipulit rupeavat pehmenemään niin lisää sekaan rusinat, hunaja, timjami, appelsiininlohkot ja mausteet. Sekoita vielä hetki ja siirrä sivuun jäähtymään
  4. Pyörittele juuri ennen tarjoamista sekaan vielä rucola ja ripottele päälle kurpitsan siemeniä.

Lisää salaatin päälle esimerkiksi paistettua halloumijuustoa tehdäksesi siitä ruokaisamman.

Sun-Maid - vain viinirypäleitä ja aurinkoa! Ei liene ihme, että Sun-Maid on Suomen suosituin rusina.