Maidoton mustikka-kardemumma ”no bake” -kakku

Moni kakku päältä kaunis, tämä nautinnollisen herkullinen myös sisältä!

Wellberries -blogin kirjoittajan Tuulia Järvisen meille kehittelemä taivaallinen “no bake” raakakakku valmistuu ilman uunia, ja sisältää runsaasti pähkinöitä ja hyvää energiaa! Mantelimaidosta valmistettu kakku on täydellinen myös vegaaniseen ruokavalioon, eikä se kermaisesta koostumuksestaan huolimatta sisällä mitään eläinperäisiä raaka-aineita – oikea hyvänolon kakku! Kakun kahdessa kerroksessa maistuu mustikka ja kardemumma, ja korkean kakkuvuoan ansiosta kakusta tulee näyttävä. Kakku on täyttävää ja tuhtia tavaraa: vain pieni pala tätä herkkua riittää tyydyttämään makeannälän

Valmistusaineet

Pohja:
1 dl mantelijauhoa
1 dl kaurahiutaleita
10 kpl tuoreita, pehmeitä taateleita (kivet poistettuina)
0,5 tl suolaa
Täyte:
7 dl cashewpähkinöitä (liotettuna, min 4 h ajan)
1,5 dl Blue Diamond mantelimaitoa
1 dl sulatettua kaakaovoita (n. 2 dl raasteena)
1,5 dl sulatettua kookosöljyä
2 tl kardemummaa
0,5 dl vaahterasiirappia tai hunajaa
ripaus suolaa
2 rkl sitruunamehua
1 dl sulatettuja mustikoita
Päälle: mustikoita, rouhittua suklaata, kookoshiutaleita

Valmistusohje

  1. Valmista ensin pohja: lisää kaikki raaka-aineet blenderiin ja aja tasaiseksi taikinaksi. Painele leivinpaperoituun vuokaan ja siirrä kylmään.
  2. Valmista täyte: sulata rasvat, ja lisää pähkinöiden sekä mantelimaidon kanssa blenderiin. Lisää mukaan makeutus sekä mausteet ja sitruunan mehu. Sekoita tasaista massaa täydellä teholla.
  3. Kaada n. puolet täytteestä kulhoon, ja lisää loppuun mukaan sulatetut mustikat. Sekoita tasaiseksi.
  4. Ota vuoka kylmästä, ja kaada ensin vaalea täyte alle. Lusikoi mustikkatäyte sen päälle, ja siirrä kylmään tekeytymään yön yli (tai kunnes kakku on kovettunut).
  5. Koristele, nauti ja säilytä jääkaapissa!

Blue Diamond

Tutustu tuotteisiin ›