Borges aito ranskalainen rakuunavinaigrette

Tämä klassikkokastike on rehellisiä makuja arvostavalle.  Voimakkaan sinappinen kastike saa sävyjä upeasta Extra virgin -öljystä ja rakuunasta.  Tämä kastike käy kaikkien salaattien kanssa, mutta erityisesti  lihaa, kanaa, avokadoa, perunaa ja papuja sisältäviin salaatteihin. Ranskassa tämä kastike maustaa useimmiten vihreän salaatin alku- tai väliruokana.

5 min Helppo 4 annosta

Valmistusaineet

  • 1 dl extra-virgin oliiviöljy
  • 2 rkl Dijon sinappia
  • 1,5 rkl punaviinietikkaa
  • 1 tl rakuunaa
  • mustapippuria
  • hyppysellinen suolaa

Valmistusohje

  1. Mittaa kaikki ainekset, paitsi mustapippuri ja rakuuna kapeaan, korkeaan kulhoon.
  2. Sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi kastikkeeksi lyhyen aikaa.

Mikäli sinulla ei ole sauvasekoitinta, ravista kastiketta kannellisessa purkissa, kunnes siitä tulee tasaista. Säilyy jääkaapissa useamman viikon.