Borges oliiviöljy-sitruunakakku

Superhelppoon ja ihanan sitruunaiseen kakkuun lorautetaan kunnon annos Arbequina –oliiveista puristettua öljyä. Oliiviöljy tekee kakusta kostean ja syventää sen makua. Lisäksi kakussa maistuu sitruuna ja vanilja. Trendikäs kuivakakkuskene on saanut uuden tähden!

60 min Helppo 8 annosta

Valmistusaineet

Valmistusohje

  1. Laita uuni lämpiämään 180 asteeseen.
  2. Pese sitruuna huolella ja raasta sen kuoren keltainen osa raastimen pienimmällä terällä.
  3. Mittaa tilavaan kulhoon oliiviöljy, sokeri, munat ja maito, vatkaa tehosekoittimella tasaiseksi.
  4. Lisää sitruunankuoriraaste, puolikkaan sitruunan mehu ja vaniljauute.
  5. Vatkaa joukkoon jauhot. Älä vatkaa taikinaa liian kauan, se kiinteyttää kakun rakennetta turhaan.
  6. Kaada taikina huolella voideltuun vuokaan (vuoka voi olla suorakulmainen tai pyöreä) ja nosta uuniin 40 minuutiksi.
  7. Tarkista kakun kypsyys puutikulla.
  8. Kaada kakku pois vuoasta. Kun se on jäähtynyt, ripottele päälle tomusokeria.