Burgeriohje Hungry Chefin tapaan

Itsetehty hampurilainen, burgeri, bursa, brgr… rakkaalla lapsella on monta nimeä. Tässäpä Hungry Chefin jauhoilla ja Taste Of Nikinmäki -blogin Henrin kehittämänä ehkä paras hamppari, jonka voit kuvitella. Pääsiäisenä sopivaa twistiä tuo pihviin käytetty lampaan- tai karitsanjauheliha, mutta täytteethän jokainen valitsee itse!

120 min Keskitaso 4 annosta

Valmistusaineet

Hampurilaissämpylät:

Minttukastike:

  • 2 dl turkkilaista jogurttia
  • 1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
  • 1 rkl minttua silputtuna
  • 1 rkl korianteria silputtuna
  • 1/2 tl juustokuminaa
  • n. 1 tl suolaa
  • pippuria
  • 2 rkl fetaa
  • 2 rkl raastettua kurkkua

Majoneesi:

  • 1-2 rkl majoneesia / syöjä
  • tabasco chipotle

Täytteet:

  • 200 g karitsan/lampaan jauhelihaa per syöjä
  • tuoretta pinaattia
  • punasipulia
  • pihvitomaattia
  • retiisiä
  • chiliä
  • suolaa
  • pippuria

Valmistusohje

Aluksi tee hampurilaissämpylät. Tästä ohjeesta tulee n. 15 sämpylää. (Voit tehdä sämpylät osissa tai vaikka pakastaa osan sämpylöistä mikäli niitä et kaikkia kerralla käytä)

  1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja sekoita siihen hiiva.
  2. Lisää kananmuna, sokeri ja suola.
  3. Lisää 2/3 jauhoista ja vaivaa koneella sekaisin.
  4. Lisää huoneenlämpöinen voi pieninä kuutioina ja anna koneen vaivata se sekaisin takinaan.
  5. Lisää loput jauhot ja vaivaa taikinaa vielä noin 15 min.
  6. Laita kulhon päälle kelmu, laita taikina kylmään 1-4 vrk.
  7. Leikkaa taikinasta 90 g painoisia paloja ja pyörittele palloiksi, noin 15 kpl.
  8. Anna kohota leivinpaperilla vuoratulla pellillä vähintään tunti.
  9. Lämmitä uuni 230 asteeseen ja voitele muna/maito seoksella sämpylät.
  10. Paista kunnes kauniin vaaleanruskeita, noin 12-15min

Erityisesti lampaan/karitsan kanssa sopiva minttukastikkeen voi tehdä myös jo hyvissä ajoin jääkaappiin maustumaan. Kastikkeen kaikki ainekset sekoitetaan keskenään.

Myös majoneesi kannattaa tehdä maustumaan ajoissa. Mikäli haluat tulisempaa, lisää reippaasti majoneesin sekaan tabasco chipotlea. Miedomman maustetun ystäville myös pelkkä majoneesi toimii varmasti.

Pihvit + hampurilaisten täyttäminen:

  1. Laita grilli kuumenemaan, muovaile lampaan- tai karitsanjauhelihasta hieman sämpylää isompi pihvi.
  2. Paista kuumalla grilliritilällä noin 7 min per puoli lisäten suolaa ja pippuria molemmin puolin.
  3. Anna levätä 5-10 min pöydällä, pihvi on tällöin läpikypsä.
  4. Lämmitä sämpylät pihvin vetäytyessä.

Kasaaminen:

  1. pohjalle savuchilimajoneesi
  2. pinaattia
  3. tomaattisiivu
  4. pihvi
  5. minttukastike
  6. punasipuli
  7. retiisi & chili