Cheddar-kanatapakset

Cheddar-kanatapakset ovat herkullisia pikkusuolaisia, jotka maistuvat juhlatarjottavanakin. Kanatapasten rapea pinta syntyy paahdetusta pähkinästä. Laita cheddar-kanatapakset tikun päähän tai napsi sormin.

90 min Helppo 4 annosta

Valmistusaineet

Cheddar-kanatapakset:

  • 2 prk Lagom kanafile vedessä
  • 300 g tuorejuustoa
  • 100 g cheddar-juustoraastetta
  • 2 tl mustapippuria
  • 1 tl savupaprikajauhetta
  • 1 tl valkosipulijauhetta
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl limenmehua
  • 1 dl hienonnettua ruohosipulia

Päälle:

  • 150 g pekaanipähkinää
  • ½ tl suolaa
  • 1 rkl hienonnettua ruohosipulia

Valmistusohje

  1. Valuta kanafileet siivilässä ja riko kanafileiden rakenne sekoituskulhossa.
  2. Lisää joukkoon tuorejuusto, juustoraaste, mausteet ja ruohosipuli.
  3. Sekoita tasaiseksi massaksi ja muotoile saman kokoisiksi palloksi leivinpaperin päälle.
  4. Jäähdytä kanatapaksia jääkaapissa noin tunnin ajan.
  5. Paahda pekaanipähkinät kuumalla pannulla suolan kanssa ja hienonna veitsellä tai kevyesti tehosekoittimessa. Lisää joukkoon hienonnettu ruohosipuli.
  6. Pyöritä kanacheddar-pallot pähkinäseoksessa
  7. Lisää kanatapaksiin halutessasi tikut.