Dolen ananas-raparperimuffinssit

Raikas ja maukas ananas sekä sopivan kirpsakka raparperi maustavat nämä herkulliset muffinssit, jotka ovat vielä helppoja ja nopeita tehdä!

30 min Helppo 8 annosta

Valmistusaineet

  • 4 kananmunaa (huoneenlämpöisiä)
  • 3 dl sokeria
  • 2 dl sulatettua voita tai margariinia
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 prk Dole ananasmurskaa
  • 2 dl pieniksi pilkottuja raparperin paloja
  • tomusokeria koristeluun
  • muffinssivuokia

Valmistusohje

  1. Vaahdota munat ja sokeri.
  2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne munavaahtoon.
  3. Lisää sulatettu rasva, ananasmurska (valuta n. 1/4 ananasmehusta pois) ja raparperinpalat.
  4. Sekoita taikinaa sen verran, että aineet sekoittuvat.
  5. Jaa taikina muffinivuokiin ja kypsennä 200 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
  6. Muffinssien jäähdyttyä koristele ne tomusokerilla.

Paistoaika sekä muffinssien määrä riippuu siitä, minkä kokoisia muffinssivuokia käytät. Mikäli haluat reilummin ananaksen makuisia muffinsseja, voit lisätä jokaisen muffinssin sisään ennen paistoa yhden Dolen ananaspalan.