Eggs Benedict -vohvelit Hungry Chefin tapaan

Tuo aamiaisten ja brunssien klassikko, Eggs Benedict, saa Chefin seurassa alleen rapean vohvelin! Silloin kun on hieman aikaa, kannattaa tähän Taste Of Nikinmäen ohjeeseen paneutua. Saat varmasti nirsoimmankin herkkusuun hiljaiseksi!

60 min Haastava 4 annosta

Valmistusaineet

Vohvelit:

  • 4 dl Hungry Chef Sämpyläjauhoa
  • 4 dl täysmaitoa
  • 1 dl kivennäisvettä
  • 1 dl juoksevaa margariinia
  • 3 kananmunaa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 2rkl sokeria
  • 2 tl suolaa

Hollandaisekastike:

  • 200 g voita
  • 4 kananmunan keltuaista
  • 1 rkl sitruunanmehua
  • 2 tl Dijon sinappia
  • 1 tl valkoviinietikkaa

Lisuke:

  • 320-400 g baby pinaattia
  • 3 rkl pieniä kapriksia
  • 2 rkl silputtua tuoretta oreganoa
  • voita
  • öljyä
  • 200 g kylmäsavulohta

Uppomuna:

  • iso kattila (johon mahtuu 4 mukia)
  • 4 kpl kuumuutta kestävää mukia
  • 4 kananmunaa
  • rasvaa mukien voiteluun

Valmistusohje

Valmista ensin vohvelitaikina:

  1. Laita munat ja maito kulhoon ja vatkaa sekaisin.
  2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne pikkuhiljaa nesteen joukkoon.
  3. Lisää rasva ja sekoita lopuksi kivennäisvesi joukkoon.
  4. Anna turvota vähintään 30 min.

Vohvelitaikinan turvotessa valmista hollandaise-kastike

  1. Sulata voi ja jätä sivuun odottamaan.
  2. Laita keltuaiset, sinappi ja sitruunanmehu kuumuuden kestävään kulhoon ja laita kulho vesihauteen päälle.
  3. Vatkaa kulhossa olevat ainekset sekaisin.
  4. Lisää voisula ohuena norona kokoajan vatkaten joukkoon.
  5. Lisää lopuksi etikka, maista ja lisää suolaa tarvittaessa.
  6. Sammuta levy ja jätä kastike odottamaan. Lisää tilkka vettä jos kastike kerkiää liikaa paksuuntua.

Lisuke valmistuu nopeasti paistamalla pannulla pinaatteja, kapriksia ja oreganoa kunnes pinaatit ovat menneet kasaan. Jätä myös odottamaan kokoamista.

Viimeisin vaihe on uppomunan valmistus:

  1. Ota kattila johon mahtuu 4 mukia.
  2. Täytä kattila vedellä niin, että sitä yltää suurinpiirtein mukien puoliväliin.
  3. Voitele mukit rasvalla ja lisää 1 kananmuna per muki.
  4. Kiehauta vesi kattilassa, laita mukit kiehuvaan veteen kattilaan, laita kansi kiinni.
  5. Hauduta 4-5 min kunnes kananmunissa on haluamasi kypsyys.

Paista vohvelit vohveliraudalla, kasaa niiden päälle paistettu pinaattilisäke, lisää kylmäsavulohiviipaleet, uppomuna ja viimeistele reilulla määrällä hollandaise-kastiketta. Nauti!