Focaccia Hungry Chefin sämpyläjauhoista

Tuo Italian lahja maailmalle Taste of Nikinmäen versioimana! Ei aivan pizza, ei aivan leipä vaan jotain öljyisen ihanaa siltä väliltä. Focaccia jonka voi tarjota sellaisenaan välipalana tai ihanana alkuruokana. Iltateen kanssa maistuu myös!

120 min Keskitaso 6 annosta

Valmistusaineet

Focaccia:

Pinnalle:

  • n. 10 kpl kirsikkatomaatteja
  • 2 kpl valkosipulinkynsiä
  • rosmariinia
  • sormisuolaa
  • Borges oliiviöljyä

Valmistusohje

  1. Sekoita hiiva kädenlämpöiseen veteen
  2. Lisää öljy, hunaja sekä suola.
  3. Lisää jauhot pikkuhiljaa vaivaten. Taikina jää löysäksi
  4. Anna kohota noin 45 min peitettynä
  5. Kaada taikina öljyttyyn uunivuokaan, noin 25x30cm ja anna kohota vielä noin 30 min
  6. Halkaise tomaatit, kuori valkosipulit ja leikkaa niistä paksuhkoja siivuja
  7. Töki tomaateille sopivin välein paikat ja upota ne niihin
  8. Lisää valkosipulit sopivin välein, ripottele rosmariinin latvuksia muutamat kappaleet ja lopuksi ripottele sormisuolaa kevyesti pintaan.
  9. Paista 230 asteessa noin 15-20 min kunnes pinta kauniin kellertävä

Nauti focaccia hyvässä seurassa välipalana, alkupalana tai miksei aamupalana. Brunssilla focaccia on myös ehdoton!