Glögimarinoidut Sunsweet -luumut

Pikkulahjaksi ystävälle, herkkuhetkiin itselle tai muuten vaan vaihtelua luumuihin. Marinoidut luumut toimivat sellaisenaan vaikka jäätelön päällä, tai ne voi soseuttaa juustokakun täytteeksi.

120 min Helppo 4 annosta

Valmistusaineet

  • 200 g Sunsweet luumuja
  • 2 dl glögitiivistettä
  • 3 dl vettä
  • 0,5 dl juoksevaa hunajaa
  • 1 kanelitanko
  • 1 vaniljatanko
  • pari kpl n. viiden sentin mittaista appelsiininkuoren palasta

Valmistusohje

  1. Yhdistä ainekset pienessä kasarissa luumuja lukuun ottamatta ja keitä viitisen minuuttia.
  2. Lisää luumut ja hauduta miedolla lämmöllä kannen alla 10 minuuttia. Ota liedeltä ja anna maustua pari tuntia.
  3. Poista kanelitanko, vaniljatanko ja appelsiininkuoripalat.

    Marinoidut luumut voi tarjoilla kylminä tai hieman lämmitettyinä.
    Luumut säilyvät tiiviisti suljetussa purkissa kylmässä noin viikon.