Grillatut, säilötyt munakoisot

Hyvään oliiviöljyyn säilötyt grillatut munakoisot maustetaan dukkahilla ja fenkolinsiemenillä. Munakoisot maistuvat salaattien kanssa tai lisukkeena lihalle ja ovat herkullinen lisä esimerkiksi juustopöytään. Hyvä vinkki myös ruokalahjaksi!

60 min Keskitaso 8 annosta

Valmistusaineet

Valmistusohje

  1. Desinfioi säilykepurkki keittämällä sitä vedessä 15 minuuttia.
  2. Leikkaa munakoisot pituussuunnassa ohuiksi viipaleiksi.
  3. Ripottele päälle hieman suolaa ja anna itkettyä 10 minuuttia.
  4. Pyyhi pinnat kuiviksi.
  5. Ripottele viipaleiden pinnalle dukkahia ja fenkolinsiemeniä
  6. Kuumenna classic oliiviöljyä parila- tai paistinpannulla ja paista munakoisoja molemmin puolin, kunnes pinta on saanut väriä ja on kypsää, eli kuultaa. Munakoisot voi myös grillata, valele silloin viipaleiden pinta öljyllä ennen grillaamista.
  7. Murskaa valkosipulinkynsiä kevyesti ison veitsen lappeella ja poista kuoret.
  8. Pieni timjami.
  9. Rullaa munakoisoviipaleet ja asettele purkkiin vuorotellen valkosipulinkynsien ja timjaminlehtien kanssa.
  10. Täytä purkki lopuksi Borges extra-virgin oliiviöljyllä ja sulje kansi.

 

Oikein säilöttynä munakoisot säilyvät suljetussa purkissa kuukausia. Jääkaapissa öljy jähmettyy, mutta muuttuu taas juoksevaksi huoneenlämmössä. Avattu purkki säilyy jääkaapissa parikin viikkoa. Munakoisot voi säilöä pienempiinkin purkkeihin.