Grillivartaat

Aina on hyvä sää grillata. Oliiviöljy sopii grilliin kuin sinappi makkaraan! Grillivartaat by Teemu Laurell

Katso reseptivideo ›

Helppo

Valmistusaineet

Vartaat:

  • 1 kg karitsan tai naudan jauhelihaa (kasvisversioon esim. tofua)
  • 1 punasipuli hienonnettuna
  • 1 puntti persiljaa hienonnettuna
  • ½ puntti minttua hienonnettuna
  • 2 rkl paprikajauhetta
  • 2 rkl juustokuminaa
  • 1 rkl kanelia
  • 1 dl hunajaa
  • suolaa
  • pippuria

Lisäksi:

Valmistusohje

  1. Hienonna yrtit hienoksi ja laita jauhelihan tai tofun kanssa kulhoon.
  2. Lisää lopuksi kuivat mausteet sekä oliiviöljy ja hunaja sekä hienonnettu punasipuli.
  3. Mausta suolalla ja pippurilla ja sekoita massa huolellisesti.
  4. Pyöritä massasta noin 60 g pyöryköitä ja laita vartaaseen punasipulin, paprikan ja kesäkurpitsan kanssa.
  5. Voitele vartaat ennen grillausta huolellisesti oliiviöljyllä.
  6. Viimeistele oliiviöljyllä sekä korianterin lehdillä.

Borges-oliiviöljyt antavat ruoalle aitoja aromeja ja mehevyyttä, sekä vähän espanjalaista tunnelmaa.