Herkullista häränrintaa ja salsa verde

Häränrintaa ja salsa verde -kastiketta by Teemu Laurell

Katso reseptivideo ›

Helppo

Valmistusaineet

Häränrinta:

  • puolikas käsittelemätön häränrinta
  • 1 iso tölkki olutta
  • 6 kpl valkosipulia
  • 2 rkl tummaa ruokokidesokeria
  • 1 rkl cayennepippuria
  • 3 rkl paprikajauhetta
  • 2 sipulia hienonnettuna
  • 1 dl oliiviöljyä
  • suolaa
  • pippuria

Salsa verde:

  • 2 kpl valkosipulinkynttä
  • 1/2 dl kapriksia
  • 3-4 pientä anjovisfilettä
  • 1 puntti basilikaa hienonnettuna
  • 1/2 puntti minttua hienonnettuna
  • 1 puntti persiljaa hienonnettuna
  • 1 rkl dijon-sinappia
  • 2 rkl punaviinietikkaa
  • 3 dl oliiviöljyä
  • suolaa
  • pippuria

Valmistusohje

Häränrinta

  1. Mausta häränrinta kauttaaltaan suolalla ja pippurilla ja laita uunivuokaan. Hiero päälle marinadi ja lopuksi kaada joukkoon olut.
  2. Laita 180-200 asteiseen uuniin noin 30 minuutiksi, jonka jälkeen laske lämpöä 160 asteesen ja käännä liha. Lisää joukkoon tarvittaessa vettä, jotta liha ei pääse kuivumaan. Anna olla uunissa vielä 45 minuuttia tai kunnes liha on mureaa.
  3. Leikkaa ohutta siivua lihasta ja tarjoile salsa verden kera.

Salsa verde

  1. Yhdistä aineet kulhossa ja aja tasaiseksi sauvasekoittimella.
  2. Mausta pippurilla suolalla ja tarkista maku.
  3. Tarjoile häränrinnan kaverina.

Borges-oliiviöljyt antavat ruoalle aitoja aromeja ja mehevyyttä, sekä vähän espanjalaista tunnelmaa.