Herne-minttupesto

Raikas pesto, jossa maistuu kesä by Teemu Laurell

Katso reseptivideo ›

Helppo

Valmistusaineet

  • 2 l herneenpalkoja
  • 1 puntti tuoretta minttua
  • 1 dl parmesaaniraastetta
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 dl paahdettuja pinjansiemeniä
  • 2 dl Borges extra-virginoliiviöljyä
  • suolaa
  • mustapippuria

Valmistusohje

  1. Kuori herneenpalot.
  2. Laita herneet, nypityt mintunlehdet, parmesaaniraaste, valkosipulinkynnet ja paahdetut pinjansiemenet korkeaan astiaan.
  3. Aja kaikki aineet sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi, ohenna oliiviöljyllä, mausta suolalla ja pippurilla ja tarkista maku.
  4. Ohenna pestoa tarvittaessa oliiviöljyllä niin, että seos on sopivan tasaista ja pestomaista.

Borges-oliiviöljyt antavat ruoalle aitoja aromeja ja mehevyyttä, sekä vähän espanjalaista tunnelmaa.