Hummus ja feta-paprika-dippi

Helpot & herkulliset dipit by Teemu Laurell

Katso reseptivideo ›

Helppo

Valmistusaineet

Paprika-feta-cashew -dippi:

  • 200 g fetajuustoa
  • 2-3kpl punaista paprikaa
  • 100 g cashewpähkinää
  • 1/2 sitruunan mehu
  • 4 rkl oliiviöljyä
  • suolaa
  • pippuria

Hummus:

  • 400 g kikherneitä
  • 1 sitruunan mehu
  • 3 rkl tahinia (seesamtahnaa)
  • 1 murskattu valkosipulinkynsi
  • 6 rkl oliiviöljyä
  • suolaa
  • pippuria
  • 1 tl paprikajauhetta

Valmistusohje

Paprika-feta-cashew -dippi

  1. Leikkaa paprikat ja poista siemenkodat. Laita paprikat uunipellille ja laita päälle oliiviöljyä.
  2. Paahda uunissa 180 asteessa noin 15-20 minuuttia tai kunnes saavat hieman väriä pintaa ja kypsyvät.
  3. Kuori uunin jälkeen kevyesti paprikan pinta pois ja laita kulhoon.
  4. Tämän jälkeen laita oliiviöljyä pannulle ja paahda pähkinöitä, kunnes saavat kauniin kullanruskean värin ja lisää paprikoiden joukkoon.
  5. Lisää joukkoon myös feta ja mausta sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla.
  6. Aja sauvasekoittimella hienoksi tahnaksi. Voit tarvittaessa ohentaa vedellä, jos tahna on liian paksua.
  7. Pirskottele pinnalle reilusti öliiviöljyä ja tarjoile paahdetun pitaleivän kera.

Hummus

  1. Valuta kikherneistä liemi ja laita valutetut kikherneet kulhoon. Ota kikherneistä liemi talteen.
  2. Lisää kulhoon muut aineet ja sekoita tasaiseksi sauvasekoittimella. Ohenna tarvittaessa kikherneiden liemellä ja mausta suolalla ja pippurilla. Tarkista maku.
  3. Laita hummus tarjoilukulhoon, päälle reilusti oliiviöljyä ja hieman paprikajauhetta tomutettuna.
  4. Tarjoile paahdetun pitaleivän tai välimerellisten ruokien lisukkeena.

Borges -oliiviöljyissä käytetyt oliivit kypsyvät Espanjan satoja vuosia vanhoissa oliivilehdoissa. Oli salaatti tai ruoka mikä tahansa, Borgesilla on siihen sopiva vaihtoehto.