Pizza Puttanesca

Tämä klassikko ei petä koskaan! Kokeile ja ylläty.

Lifestyle-bloggaaja ja intohimoimen ruokaharrastaja, White Trash Disease –blogin Nata uskoo, että kun raaka-aineet ovat laadukkaat ja välineet kunnossa, on pizzallakin erinomainen mahdollisuus onnistua.

Nata otti tavoitteeksi tehdä version Pizza Puttanescasta Hungry Chef –pizzajauhot apunaan.  Testaa miten tämä pizzojen klassikko valmistuu Natan ohjeilla!

Valmistusaineet

Taikina:
6 dl Hungry Chef Pizzajauhoa
1/2 pss (6 g) kuivahiivaa
2 dl kädenlämpöistä vettä
1 tl hienoa suolaa
1/ dl oliiviöljyä
Tomaattikastike:
1 tlk tomaattimurskaa
1 tl hienoa suolaa
ripaus mustapippuria
ripaus sokeria
1 rkl oliiviöljyä
Täytteet:
1/2 pkt anjoviksia
kourallinen oliiveja
kourallinen isoja anjoviksia
1 pallo buffalomozzarellaa

Valmistusohje

  1. Valmista taikina edellisenä päivänä. Tästä tulee 4 pienehköä pizzaa.
  2. Sekoita kulhossa vehnäjauho ja kuivahiiva (kuivahiiva takaa tasalaatuisemman lopputuloksen kuin tuorehiiva).
  3. Liota suola veteen.
  4. Lisää vesi jauhojen joukkoon koko ajan sekoittaen. Lisää myös öljy.
  5. Vaivaa taikinaa 7-10 minuuttia. Jos taikina tahtoo jäädä käsiin kiinni, niin lisää öljyä
  6. Taikinan kuuluu lopuksi olla purkkamaisen venyvää ja pehmeän tuntuista.
  7. Jaa taikina neljään osaan, pyöritä osista pallot.
  8. Jauhota esimerkiksi uunivuoka tai muu laakea astia, aseta taikinapallot vuokaan, kaada kädelle öljyä ja valele pallot öljyllä.
  9. eitä vuoka kelmulla ja nosta jääkaappiin yöksi.
  10. Tomaattikastikkeen valmistus:
  11. Sekoita kaikki raaka-aineet keskenään.
  12. Soseuta blenderissä tai sauvasekoittimella tasaiseksi. Kastikkeen pitää jäädä melko nestemäiseksi.
  13. Pizzan valmistus:
  14. Kuumenna uuni ja uunipelti 250 asteeseen.
  15. Muotoile yön yli kohotetuista taikinapalloista pizzapohjat venyttämällä taikinaa käsien välissä, älä kauli.
  16. Levitä pizzapohjalle tomaattikastike ja kypsennä uunissa noin 3-4 minuutin verran.
  17. Lisää täytteet ja kypsennä vielä noin 4 minuuttia tai kunnes mozzarella on sulanut.
  18. Tarjoile heti.

Hungry chef

Tutustu tuotteisiin ›