Pizza Quattro Formaggi

Neljän juuston pizza on klassikko!

Lifestyle-bloggaaja ja somevaikuttaja Mustarttu otti haasteemme vastaan ja lähti tavoittelemaan mitäs muutakaan kuin sitä aitoa italialaista Pizza Quattro Formaggia. Pohjana toimi Hungry Chefin täydellisen pizzapohjan ohje. Mustartun oma raati antoi arvionsa lopputuloksesta, mutta mitä mieltä sinä olet?

Valmistusaineet

Täydellinen pizzapohja
350 g Hungry Chef pizzajauhoa
0,75 tl kuivahiivaa
1 tl suolaa
2,5 dl kylmää vettä
0,4 dl oliiviöljyä
Täydelliset täytteet:
200 g Emmental-juustoa
150 g Edam-juustoa
150 g sinihomejuustoa (gorgonzolaa)
2 mozzarellaa
oliiviöljyä

Valmistusohje

  1. Sekoita kuivat aineet keskenään.
  2. Lisää joukkoon vesi ja oliiviöljy – vaivaa taikinaa, kunnes se on sileää mutta tahmeaa.
  3. Siirrä taikina jauhotetulle työtasolle ja leikkaa 4 osaan. Tee taikinasta palloja jauhojen avulla. Nosta sopivaan astiaan, voitele öljyllä ja peitä astia kelmulla.
  4. Anna taikinan muhia jääkaapissa yön yli.
  5. Painele taikinapallot jauhojen avulla noin sentin paksuisiksi ja reilun kämmenen kokoisiksi kiekoiksi. Jauhota kiekot kevyesti, peitä kelmulla ja anna levätä 2 tuntia.
  6. Lämmitä pizzakivi uunin kanssa niin kuumaksi kuin saat vähintään 45 minuuttia ennen paistamista (sähköuunissa suosittelen käyttämään myös grillivastimia).
  7. Pyörittele taikinasta haluamasi kokoisia pizzapohjia hyvin jauhotetulla työtasolla.
  8. Täytä pizza juustoilla, lorauta päälle vähän oliiviöljyä
  9. Liu'uta pizza paistokivelle (esim leivinpaperin avulla) ja paista 6-8 min kunnes pohja on rapsakka sekä juusto ruskistunut.

Hungry chef

Tutustu tuotteisiin ›