Quiche Lorraine

Yksinkertaiset raaka-aineet tuottavat usein parhaan lopputuloksen!

Ranskalaisen Lorraine-maakunnan mukaan nimetty Quiche Lorraine on perinteinen ranskalainen herkku, jonka täytteessä yhdistyvät kerma, kananmuna, gruyère -juusto ja pekoni. Piirakka voidaan tarjota kuumana tai kylmänä.

Valmistusaineet

Pohja:
200 g Hungry Chef Pizzajauhoa
1 tl suolaa
100 g kylmää voita
50 ml jääkylmää vettä
Täyte:
140 g pekonia
1 kananmuna
4 keltuaista
3 dl kermaa
hyppysellinen muskottipähkinää
mustapippuria
suolaa
150 g gruyère-juustoa raastettuna

Valmistusohje

  1. Kaada jauhot, suola ja voi monitoimikoneen kutteriin ja pyöräytä voi jauhojen sekaan hiekan näköiseksi seokseksi.
  2. Kaada seos kulhoon, lisää vesi ja nypi käsin taikinaksi.
  3. Kääri taikina kelmuun ja nosta jääkaappiin vähintään 40 minuutiksi.
  4. Kauli taikinasta reilusti 24 cm pyöreää vuokaa leveämpi ympyrä ja nosta taikina vuokaan.
  5. Leikkaa ylimääräiset reunat pois ja pistele pohja haarukalla.
  6. Nosta taikinan päälle leivinpaperi tai folio, sen päälle kuivattuja herneitä tai piirakkapainoja ja paista 190-asteisessa uunissa 20-25 minuuttia.
  7. Kuutioi ja paista sillä aikaa pekoni niin, että se saa väriä muttei muutu rapeaksi.
  8. Nosta pekonit talouspaperille, jotta ylimääräinen neste ja rasva imeytyvät paperiin.
  9. Vispaa kananmuna, keltuaiset ja kerma sekaisin ja mausta muskottipähkinällä, mustapippurilla ja suolalla.
  10. Raasta gruyère.
  11. Ota pohja pois uunista, kaada herneet tai piirakkapainot pois ja paista vielä ilman foliota tai leivinpaperia 170 asteessa 510 minuuttia niin, että pohja ruskistuu.
  12. Levitä kypsälle pohjalle juustoraaste, kananmunaseos ja viimeisenä pekoni.
  13. Paista vielä 1520 min kunnes piiras ruskistuu, anna levätä hetki ja tarjoile Quiche Lorraine esimerkiksi salaatin kanssa.

Hungry chef

Tutustu tuotteisiin ›