Hungry Chefin aidot ranskalaiset briossit

Makuasioistahan ei sopisi kiistellä, mutta sanotaan ettei aitoon briossitaikinaan tulisi lisätä muita nesteitä kuin kananmunia ja voita. Tämän reseptin meille tarjosi Sanja Sokerivaltakunta -blogista. Kokeile ja nauti huumaavasta tuoksusta, joka leviää briossia paistaessa.

Keskitaso 8 annosta

Valmistusaineet

Briossitaikina:

  • 1 pss (750 g) Hungry Chef Sämpyläjauhoa
  • 38 g maitojauhetta
  • 450 g kananmunaa (n. 9 kpl M -kokoisia)
  • 120 g sokeria
  • 15 g suolaa
  • 30 g hiivaa
  • 375 g voita

Valmistusohje

  1. Sekoita keskenään kaikki kuivat aineet, hiiva ja kananmunat ja vaivaa taikinaksi kunnolla.
  2. Lisää voi pienissä erissä ja vaivaa uudestaan, kunnes taikina irtoaa reunoista.
  3. Anna taikinan kohota huoneenlämmössä pari tuntia.
  4. Siirrä taikina jääkaappiin yöksi.
  5. Seuraavana päivänä paloittele taikina ja pyörittele pieniä pullia (n. 50 g taikinaa/pallo).
  6. Asettele leipävuokiin ja anna kohota kunnolla.
  7. Paista 200° uunissa noin puoli tuntia.