Hungry Chefin Pizza Bianco

Tomaattikastikkeella vai ilman? Pizza Biancon, eli valkoisen pizzan rakastajat tulevat ihastumaan ikihyviksi tähän Sanjan ohjeeseen, jonka hän kehitteli italialaisten tv-kokkien innoittamana. Ihan kohta on taas perjantai (tai jokin muu pizzansyöntiin sopiva viikonpäivä tai viikonloppu!)

60 min Keskitaso 2 annosta

Valmistusaineet

Pohja:

Täyte:

  • 500 g Mascarpone-juustoa
  • 2 dl raastettua, mietoa juustoa (esim. Edam)
  • 1 dl raastettua Parmesan-juustoa
  • 8 rkl Borges oliiviöljyä
  • 200 g brasseolaa tai muuta ilmakuivattua kinkkua
  • oreganoa
  • runsaasti rucolaa

Valmistusohje

Tee pizzapohjataikina edellisenä päivänä (mikäli haluat tehdä samana päivänä, käytä lämmintä vettä taikinaan), tässä ohjeessa käytetty kylmäkohotusta:

  1. Sekoita kuivat aineet keskenään.
  2. Lisää vesi ja öljy, sekoita taikinaksi ja vaivaa sileäksi.
  3. Jaa taikina neljään osaan, pyöritä palloiksi, laita tarjottimelle ja voitele oliiviöljyllä.
  4. Anna seisoa jääkaapissa yön yli.

Ota taikina huoneenlämpötilaan puoli tuntia ennen pizzojen tekoa.

Täyte:

    1. Sekoita mascarpone, 2 rkl oliiviöljyä ja juustoraasteet.
    2. Muotoile pizzapohjapalleroista 4 pyöreää pizzapohjaa.
    3. Levitä juustoseos pohjien päälle.
    4. Laita brasseola (tai muu kinkku) pizzan päälle ja kaada pari lusikallista oliiviöljyä perään.
    5. Ripottele päälle oreganoa.
    6. Paista uunissa (250 C) noin 10 minuuttia.
    7. Laita paistetun pizzan päälle reilusti rucolaa ja lähde makumatkalle turvallisesti.