Hungry Chefin ranskalaiset sokeribriossit

Mehevät, voin makuiset ja ihanan kepeät makeat briossit syntyvät Hungry Chefin sämpyläjauhoista. Briossien tekeminen aloitetaan edellisenä päivänä.

Reseptissä on monta vaihetta, mutta vaikea se ei ole. Maun ja keveyden salaisuus piilee kohotusvaiheissa. Reseptin meille teki Prisca Leclerc.

Keskitaso 8 annosta

Valmistusaineet

Briossitaikina:

  • 250 g huoneenlämpöistä voita
  • 4 kananmunaa
  • 1 dl maitoa
  • 16 g hiivaa (=1/3 tuorehiivapalasta)
  • 7,5 dl Hungry Chef Sämpyläjauhoja
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl suolaa

Voiteluun:

  • 25 g voita
  • 5 rkl ruokosokeria
  • 1 kananmuna
  • 2 rkl kylmää vettä
  • Lisäksi 2 muffinssipeltiä tai jämäkät muffinssivuoat

Valmistusohje

Aloita ranskalaisten sokeribriossien leipominen edellisenä päivänä. Taikina kohoaa jääkaapissa yön yli.

  1. Ota voi ja munat ajoissa huoneenlämpöön.
  2. Lämmitä maito hieman kättä lämpöisemmäksi.
  3. Murusta hiiva maidon joukkoon isossa kulhossa ja sekoittele haarukalla, kunnes hiiva liukenee.
  4. Lisää 1 dl jauhoja ja sekoita tasaiseksi.
  5. Kaada loput jauhot seoksen päälle, paksuimmin reunoille, älä sekoita.
  6. Jätä hiiva heräilemään noin puoleksi tunniksi, kunnes päällä oleva jauhokerros rakoilee ja juuri pulpahtaa hieman näkyviin.
  7. Lisää kulhoon sokeri, suola ja munat ja vaivaa käsin tai yleiskoneen taikinakoukulla, kunnes taikina on tasainen.
  8. Lisää joukkoon pehmeä voi nokareina ja vaivaa, kunnes taikina on joustava, hieman kiiltävä ja irtoaa sormista.
  9. Nostata taikinaa 2 h tuntia liinalla peitettynä lämpimässä paikassa.
  10. Kaada taikina työalustalle, painele ilmat pois ja taittele kolmeen osaan taittamalla taikinan reunat toistensa päälle. Painele taas litteämmäksi ja taittele uudestaan.
  11. Nosta taikina puhtaaseen kulhoon, peitä taikinan pinta kelmulla ja nosta jääkaappiin 8-12 tunniksi kohoamaan.

Seuraavana päivänä:

  1. Ota 25 g voita ajoissa huoneenlämpöön.
  2. Sekoita pehmeä voi ja ruokosokeri tahnaksi.
  3. Nosta taikina jauhotetulle alustalle ja kauli noin 2 cm paksuksi suorakulmioksi.
  4. Taita taikina taas kolmeen osaan, reunat päällekkäin.
  5. Kauli uudestaan ja taittele. Kauli noin 2,5 cm paksuksi levyksi ja leikkaa 24 palaksi.
  6. Muotoile palat hellästi painellen ja venyttäen pyöreän mallisiksi noin 7 cm kokoisiksi taikinapyörylöiksi. Levitä jokaisen pinnalle pieni nokare sokeri-voitahnaa.
  7. Aseta aina kolme pyörylää limittäin päällekkäin ja rullaa ne rullaksi lähtien alimmaisen pyörylän päästä. Puolita rulla veitsellä kahtia leveyssuunnassa ja aseta palat leikkuupinta alaspäin tukeviin muffinivuokiin.
  8. Anna kohota 30 minuuttia lämpimässä.
  9. Sekoita kananmuna ja vesi ja voitele briossit ohuelti.
  10. Nosta 180 asteiseen uuniin 25 minuutiksi, kunnes briossit ovat kullanruskeita.