Hungry Chefin valkoinen villipizza

Villin hellekesän paras pizza on valkoinen villiyrttipizza, joka maistuu vuohenjuustolle ja valkosipulille sekä tietysti raikkaille yrteille. Jos et halua keräillä yrttejä luonnosta, korvaa ne rucolalla.

60 min Keskitaso 4 annosta

Valmistusaineet

Pohja:

Päälle:

  • voikukan nuoria kukkia ja nuppuja
  • horsman nuoria lehtiä kasvin päästä
  • mesiangervoa
  • maahumalaa
  • 200 g créme fraîchea
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 0,5 tl suolaa
  • mustapippuria
  • 4 mintun oksaa
  • 200 g Labneh -vuohenjuustoa tai tavallista vuohenjuustoa

Valmistusohje

  1. Tee pizzapohja pakkauksen ohjeen mukaan, käytä 5 dl jauhoja (puolet pakkauksen jauhoista).
  2. Jos pizzalla on kiire (etkä ehdi nostattaa taikinaa jääkaapissa), sekoita hiiva kädenlämpöiseen veteen ja anna taikinan kohota reilu puoli tuntia huoneenlämmössä liinan alla.
  3. Kerää sillä aikaa villiyrtit. Kerää vain puhtaista paikoista ja kun olet varma tunnistuksesta. Mikäli et löydä yrttejä, käytä niiden sijaan rucolaa.
  4. Nypi huonot lehdet ja kovat varret pois ja pese yrtit sekä kuivaa ravistelemalla ja laita talouspaperille vielä kuivumaan.
  5. Sekoita créme fraîchen joukkoon puristetut valkosipulinkynnet, suola ja mustapippuri sekä hienonnetut mintut.
  6. Jaa kohonnut taikina neljään osaan ja painele niistä neljä pientä pizzaa jauhotetulla alustalla.
  7. Kuumenna grilli. Jos sinulla on vain ritilägrilli, tee foliosta alusta pizzoille.
  8. Öljyä parila tai  folio kevyesti tai paista pizzakivellä pohjat molemmin puolin.
  9. Lisää kypsälle pinnalle créme fraîche ja labnehia.
  10. Lisää kypsälle pinnalle créme fraîche ja labnehia.
  11. Ripottele päälle viiliyrtit tai rukola ja tarjoa heti.

Melko villi pizza. Uskallatko kokeilla?