Itsetehty jallurusinajäätelö + browniesresepti

Itsetehty jäätelö maistuu aikuisillekin, kun sen maustaa Taste Of Nikinmäen tapaan jallumarinoiduilla rusinoilla! Herkuttele browniesien kanssa tai sellaisenaan!

180 min Keskitaso 6 annosta

Valmistusaineet

Jallurusinajäätelö:

  • 2 prk kondensoitua maitoa
  • 2 prk Valio double cream kuohukermaa
  • 2 dl Sun-Maid rusinoita
  • 1 dl Jaloviinaa
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 1/2 tl suolaa
  • 40 ml espressoa/vahvaa kahvia

Brownies:

Valmistusohje

  1. Liota rusinoita Jaloviinassa mielellään yön yli.
  2. Valuta rusinat siivilässä ja ota Jallu talteen.
  3. Vatkaa kondensoitu maito kahvin kanssa ilmavaksi seokseksi.
  4. (Ota rusinoista saadusta jallusta pieni siivu)
  5. Lisää maito-kahviseokseen sokeri ja suola.
  6. Vaahdota kerma ilmavaksi ja nostele se maito-kahviseoksen sekaan nuolijalla tasaiseksi.
  7. Lisää rusinat ja laita pakkaseen.
  8. Sekoittele jäätelömassaa muutaman kerran muutaman tunnin aikana että rusinat sekoittuvat tasaisesti jäätelöön.

Jäätelön tekeytyessä on hyvää aikaa tehdä browniet:

  1. Vuoraa 30×20 cm vuoka leivinpaperilla.
  2. Sulata voi ja jätä jäähtymään.
  3. Sulata suklaa kulhossa vesihauteen päällä.
  4. Lisää sokerit jäähtyneen voin sekaan ja vatkaa vaahdoksi.
  5. Lisää kananmunat yksi kerrallaan koko ajan vatkaten voin joukkoon.
  6. Lisää sulatettu suklaa vatkaten joukkoon ja sen jälkeen kaakaojauhe ja lopuksi sämpyläjauhot pienissä erissä.
  7. Kaada taikina vuokaan ja paista uunissa 175 noin 20 min.