Juuresburgundi

Juuresburgundi sisältää syksyn makuja parhaimmillaan! Herkulliset rusinat tuovat makeutta täyteläiseen pataan.

Helppo

Valmistusaineet

  • 1 kg punajuurta
  • 300 g erivärisiä porkkanoita
  • 500 g maa-artisokkaa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 1 dl punaviiniä
  • 2 tl suolaa
  • 1 tl mustapippuria
  • muutama oksa tuoretta timjamia
  • 8 dl kasvislientä
  • 100 g Sun-Maid rusinoita
  • 1 rkl maissitärkkelystä suurustamiseen
  • tuoretta timjamia
  • pekaanipähkinöitä

Valmistusohje

  1. Kuori punajuuret, porkkanat ja maa-artisokat ja pilko juurekset muutamaan osaan.
  2. Kuumenna oliiviöljy kattilassa ja kuullota hienonnettu sipuli sekä valkosipuli.
  3. Lisää pilkotut juurekset ja kuullota hetki.
  4. Lisää tomaattipyree, punaviini ja mausteet.
  5. Kuullota hetki, jotta maut yrtistä ja mausteista irtoavat. Lisää kasvisliemi.
  6. Kypsennä juurekset hiljalleen hauduttaen, noin 30 minuuttia. Lisää kypsennyksen loppuvaiheessa rusinat ja suurusta pata maissitärkkelyksellä.
  7. Koristele tuoreella timjamilla ja pekaanipähkinöillä.
  8. Voit lisätä juuresburgundiin muitakin juureksia tai vaikka metsäsieniä oman maun mukaan.

Nauti hyvässä seurassa!

Syksyn juurekset parhaimmillaan!