Juustokakku rusinoilla

Täyteläinen juustokakku on klassisen maukas jälkiruoka tai tarjottava kahvin kanssa. Rusinat tuovat mehevyyttä ja mukavaa makeutta tähän juustokakkuun.

Keskitaso

Valmistusaineet

Pohja:

  • 200 g Digestive -keksejä
  • 100 g voita

Täyte:

  • 250 g mascarponejuustoa
  • 250 g ranskankermaa
  • 2 dl kermaa
  • 1 dl rusinoita
  • 1,5 dl tomusokeria
  • 3 liivatelehteä
  • 1 limen mehu

Valmistusohje

  1. Murskaa keksit hienoksi ja sekoita sulatetun voin kanssa tasaiseksi massaksi
  2. Painele massa tasaisesti irtopohjavuoan pohjalle ja laita jääkaappiin odottamaan
  3. Kiehauta rusinat pehmeiksi tilkassa rommilla maustettua vettä ja jäähdytä
  4. Sekoita ranskankerma, limemehu, rusinat ja mascarpone kevyesti vatkaten
  5. Vatkaa kerma sekä tomusokeri löysäksi vaahdoksi ja sekoita mascarponeseoksen kanssa
  6. Liota liivatelehdet kylmässä vedessä
  7. Kuumenna kasarissa tilkka vettä ja sulata liivatteet siinä
  8. Sekoita sulatettu liivate muuhun massaan ja kaada seos keksipohjan päälle vuokaan
  9. Anna kakun hyytyä jääkaapissa muutama tunti

Voit ripotella valmiin kakun päälle suklaalastuja ja pakastevadelmia.

Sun-Maid - vain viinirypäleitä ja aurinkoa! Ei liene ihme, että Sun-Maid on Suomen suosituin rusina.