Kahden raaka-aineen helppo sorbetti

Terveellinen sorbetti sopii niin jälkiruoaksi kuin välipalaksikin.

Sorbetiksi sanotaan jäisiä jälkiruokia, joiden tekemiseen ei ole käytetty maitoa eikä rasvaa. Se on toisin sanoen terveellinen vaihtoehto jäätelölle, ja sopii monelle erikoisruokavaliota noudattavallekin.

Makeutta tähän herkkuun tuo marjojen lisäksi banaani, mutta ei liikaa. Sokerihiiri voi lisätä annokseensa vaniljasokeria oman maun mukaan. Kauniin punaisen jälkiruoan kruunaa herkullisen väriset ja makuiset luomusuklaakarpalot.

Katso videolta, miten banaaneista ja jäisistä marjoista syntyy suussasulava sorbetti parissa minuutissa, ja kokeile itse!

Katso reseptivideo ›

Helppo

Valmistusaineet

  • 500g jäisiä marjoja mielen mukaan
  • 3 banaania
  • Ripaus vaniljasokeria

Koristeluun:

  • 1 pussi Luomusuklaakarpaloita
  • Mintunlehtiä

Valmistusohje

  1. Laita jäiset marjat ja banaanit blenderiin tai tehosekoittimeen, ja anna sekoittua tasaiseksi massaksi.
  2. Jos haluat tehdä sorbetista palloja, laita se vielä hetkeksi pakastimeen jäähtymään.
  3. Annostele kauniisiin kulhoihin, koristele Monarchin luomusuklaakarpaloilla ja mintunlehdillä, ja nauti!

Sorbetti toimii erityisen hyvin jälkiruokana, mutta lisäämällä siihen vaikkapa mysliä, siitä saa ravitsevan mutta kevyen välipalan.

Lagom tarjoaa hyvää juuri sopivassa koossa.
Sopiva määrä liikuntaa, työtä, ravintoa ja lepoa. Se on kokonaisvaltaista hyvinvointia! Muista olla armollinen itsellesi.