Kana-vuohenjuusto Tarte flambee

Tarte flambee on pitsan tyyppinen herkku, jonka taikinassa käytetään hiivan sijasta kananmunaa. Parasta pohjasta tulee 00-jauhoilla. Pohja sivellään maustetulla créme fraîchella ja paistetaan uunissa rapeaksi. Täytteet lisätään vasta pohjan jäähdyttyä. Sen voi siis mainiosti kuljettaa vaikka piknikille ja asetella täytteet paikan päällä. Tämä mehevä tarte flambee saa täytteekseen herkullisia kanafileitä, vuohenjuustoa ja marinoitua punasipulia, sekä oliiveja.

Keskitaso

Valmistusaineet

Marinoitu punasipuli:

  • 2 punasipulia
  • Borges oliiviöljyä
  • 0,5 dl valkoviinietikkaa
  • 2 rkl hunajaa
  • Ripaus suolaa
  • Ripaus sokeria

Pohjataikina:

Päällinen:

  • 200 g créme fraîchea
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 oksa rosmariinia
  • 0,5 tl suolaa

Täytteet:

Valmistusohje

  1. Laita uuni lämpiämään 250 asteeseen.
  2. Valmista marinoidut sipulit. Leikkaa punasipulit ohuiksi rinkuloiksi.
  3. Kuumenna öljy paksupohjaisessa pienessä kattilassa ja kuullota sipuleita hetki, kunnes ne hieman pehmenevät.
  4. Mittaa joukkoon etikka, hunaja ja mausteet. Kiehauta ja nosta jäähtymään.|Tee pohjataikina. Mittaa kulhoon vesi ja lorauta joukkoon öljy, mausta suolalla.
  5. Mittaa joukkoon ensin puolet vehnäjauhoista samalla vispaten.
  6. Erottele munankeltuaiset ja lisää ne taikinaan ja vispaa tasaiseksi.
  7. Lisää loput jauhoista ja vaivaa hetken verran tasaiseksi, kimmoisaksi taikinaksi.
  8. Valmista päällinen. Sekoita créme fraîche, sitruunamehu, puristettu valkosipulinkynsi, hienonnettu rosmariininoksa ja mausteet.
  9. Kauli taikina leivinpaperille muutaman millin paksuiseksi, joko yhden pellin kokoiseksi tai kahdeksi soikeaksi pohjaksi.
  10. Levitä päälle créme fraîche –seos ja nosta uuniin 20 minuutiksi, kunnes pohja on ihan rapea. Nosta jäähtymään.
  11. Juuri ennen tarjoilua, ripottele päälle Lagom kanafileitä, ohueksi leikattuja vuohenjuustorinkuloita, rucolan versoja, oliiveja ja marinoitua punasipulia.

Ota mukaan piknikille, tai valmista vaikka brunssille!