Kanafalafelit ja kurkkutahinijogurtti

Parhaat falafelit valmistuvat kuivatuista kikherneistä, mutta kiireinen voi valmistaa nämä myös käyttövalmiista kikherneistä. Täyttävät kanafalafelit maistuvat raikkaan kurkkutahinijogurtin kanssa.

60 min Helppo 4 annosta

Valmistusaineet

Kanafalafelit:

  • 200 g kuivattuja kikherneitä
  • 2 prk Lagom Kanafile auringonkukkaöljyssä
  • 1 salottisipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • ½ pnt korianteria
  • 1 sitruunan mehu
  • 2 rkl tahinia
  • 2 tl suolaa
  • 2 tl juustokuminaa
  • 2 tl korianterijauhetta
  • ½ tl cayennepippuria
  • 1 tl mustapippurirouhetta
  • 2 dl paahdettuja seesaminsiemeniä
  • rypsiöljyä paistamiseen

Kurkkutahinijogurtti:

  • ½ kurkku
  • 2 dl turkkilaista jogurttia
  • 1 rkl sitruunan mehua
  • 2 rkl tahinia
  • ½ tl suolaa
  • ripaus mustapippuria

Valmistusohje

Huuhtele kikherneet ja laita ne likoamaan runsaaseen veteen yön yli. Huuhtele ja valuta kikherneet huolellisesti. Valuta kanafileistä öljy. Hienonna sipuli ja valkosipuli ja laita kaikki kanafalafelpyöryköiden aineet tehosekoittimen kulhoon ja sekoita tasaiseksi. Muotoile pyöryköiksi ja pyöritä paahdetuissa seesaminsiemenissä. Paista kanafalafelit rapeaksi rypsiöljyssä.

Murskaa kurkku tehosekoittimessa tai pilko pieneksi veitsellä. Valuta ylimääräinen neste pois. Sekoita kaikki kurkkutahinijogurtin aineet keskenään ja dippaa kanafalafelit kastikkeeseen.