Kesäkurpitsapaistos

Kesäkurpitsa on oiva lisuke monelle ruoalle, kokeile tätä maukasta paistosta vaihteeksi. Makeutta tuovat rusinat, suolaiset kaprikset ja raikas sipuli siivittävät kesäkurpitsan maukkaimmaksi lisukkeeksi!

20 min Helppo 4 annosta

Valmistusaineet

  • 2 pientä kesäkurpitsaa
  • 1 punasipuli
  • ½ dl rusinoita
  • ½ dl isoja kapriksia viipaloituna
  • 1 rkl tuoretta oreganoa
  • oliiviöljyä, suolaa ja pippuria

Valmistusohje

  1. Kiehauta rusinat tilkassa vettä
  2. Halkaise kesäkurpitsa pituussuunnassa ja viipaloi siitä sentin paksuisia paloja
  3. Leikkaa punasipuli ohuiksi veneiksi
  4. Paista kaikkia aineksia tilkassa öljyä miedolla lämmöllä paksupohjaisessa paistinpannussa kunnes kesäkurpitsa on lähes kypsää
  5. Mausta kesäkurpitsapaistos suolalla ja pippurilla

Tarjoa kesäkurpitsapaistos lihan tai kalan lisukkeena tai sekoita joukkoon kypsää pastaa sekä parmesanjuustoa ja tarjoa pastasalaattina.