Kevään paras sima, kupliva mansikkasima

Kupliva mansikkasima on hurmaavan makuinen juoma, joka valmistuu helposti kotimaisista pakastemansikoista ja sitruunan mehusta. Siman kruunaa Kalifornian auringon alla kasvaneet Sun-Maid-rusinat, tuoden juomalle juuri oikean vappufiiliksen.

60 min Keskitaso 12 annosta

Valmistusaineet

Kuplivaan mansikkasimaan tarvitset::

  • 4 l vettä
  • 250 g taloussokeria
  • 250 g fariinisokeria
  • 500 g kotimaisia pakastemansikoita
  • 4 sitruunan mehu
  • 1/5 tl tuorehiivaa (pieni, herneenkokoinen pala)

Pullotukseen lisäksi::

Valmistusohje

  1. Kiehauta vesi ja pakastemansikat kattilassa. Lisää joukkoon sokerit ja puristetut sitruunan mehut.
  2. Sekoita ja jäähdytä kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva pieneen nestetilkkaan ja sekoita liemen joukkoon.
  3. Siirrä juoma puhtaaseen ämpäriin. Anna juoman käydä vuorokausi huoneenlämmössä kannen alla.
  4. Siivilöi juomasta mansikat pois ja pullota sima puhtaisiin lasipulloihin.
  5. Tiputa pulloihin rusinoita ja ripaus sokeria. Sulje korkit ja löyhää tarvittaessa paineen lisääntyessä.
  6. Valmista sima jääkaapissa. Valmistusaika on noin 5-7 päivää.
  7. Kun rusinat nousevat pintaan sima on valmista nautittavaksi.
  8. Säilytä valmis sima jääkaapissa ja nauti viikon kuluessa.