Kevyt kurkku-omena-gazpacho

Vihreä gazpacho & korianterilla maustettuja rapuja by Teemu Laurell

Katso reseptivideo ›

 

Helppo

Valmistusaineet

Vihreä Gazpacho:

  • 1 kurkku
  • 3 kpl vihreää omenaa
  • 1 kpl valkosipulin kynsi
  • 2 rkl vaaleaa balsamicoa
  • kourallinen vihreitä viinirypäleitä
  • oliiviöljyä

Korianterilla marinoidut ravut:

  • 200 g rapuja
  • 1 puntti korianteria
  • 1/2 sitruunamehu
  • suolaa
  • pippuria

Valmistusohje

Vihreä Gazpacho

  1. Poista omenoista kota ja leikkaa muutamaan osaan ja laita tehosekoittimeen.
  2. Lisää joukkoon viinirypäleet ja leikattu kurkku. Aja keitto tasaiseksi.
  3. Mausta suolalla ja balsamicolla. Ohenna tarvittaessa lorauksella vettä, kunnes saat tasaista keittoa.
  4. Lisää päälle tilkka oliiviöljyä ja nauti korianterilla maustettujen rapujen kanssa.

Korianterilla marinoidut ravut

  1. Lisää rapujen joukkoon hienonnettu korianteri, mausta sitruunanmehulla, suolalla ja pippurilla.
  2. Tarjoile raikkaan gazpachon kera.

Borges-oliiviöljyt antavat ruoalle aitoja aromeja ja mehevyyttä, sekä vähän espanjalaista tunnelmaa.