Kolmen juuston rosmariinifoccaccia

Hungry Chef pizzajauhot taipuvat pizzataikinan lisäksi moneen muuhunkin. Kun rosmariinifocaccia kruunataan kolmella eri juustolla, saa helppo leipä juhlavamman sävyn.

Helppo

Valmistusaineet

  • 500 g Hungry Chef pizzajauhoa
  • 5 g kuivahiivaa
  • 3 dl n. 40 asteista vettä
  • 5 g suolaa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1/2 dl parmesaaniraastetta
  • 20 g vuohen gruyère-juustoa
  • 75 g mozzarellaa
  • 1-2 oksaa rosmariinia

Valmistusohje

  1. Sekoita tehosekoittimen kulhossa jauhot, kuivahiiva ja puolet vedestä.
  2. Vaivaa taikinaa taikinakoukulla tehosekoittimessa kunnes vesi on yhdistynyt jauhoihin ja lisää sitten loput vedet pienissä perissä.
  3. Ennen viimeistä vesierää lisää suola niin, että se liukenee veteen ja lopuksi öljy.
  4. Lopeta vaivaaminen kun taikina on sileää.
  5. Vaivaa taikinaa vielä käsin jauhotetulla työpöydällä kunnes se muodostaa pallon.
  6. Aseta taikina kulhoon, peitä ja anna nousta lämpimässä paikassa tunti.
  7. Öljyä noin 24 cm x 24 cm kokoinen uunipelti.
  8. Painele taikina tasaiseksi pellin pohjalle ja anna nousta vielä toinen tunti.
  9. Kohotuksen jälkeen painele sormin leipään reikiä, ripottele päälle parmesaaniraastetta, revi päälle mozzarellaa ja murusta pinnalle vuohen gruyère.
  10. Viimeistele ripottelemalla pinnalle rosmariininlehdet.
  11. Paista rosmariinifocaccia 180-asteisessa uunissa 40 minuuttia.

Maistuu aamupalalla, brunssilla, ruoan kaverina tai sellaisenaan milloin vain!

Foccaccia, tuo Italian lahja leipämaailmalle. Mitä sitä muuta ihminen tarvitsee?