Lehtikaali-kvinoasalaatti päärynällä ja fetalla

Tämä lehtikaali-kvinoasalaatti hurmaa hetkessä kaikki herkuttelijat! Salaatti yhdistelee makuja ennakkoluulottomasti ja sekoittelee suolaista, raikasta, hapanta sekä makeaa.

Helppo

Valmistusaineet

  • 1 dl kvinoaa
  • 100 g lehtikaalia
  • 3 rkl Borges (luomu) extra-virgin oliiviöljyä
  • kourallinen minitomaatteja
  • 2 päärynää
  • kourallinen rucolaa
  • 1 pieni punasipuli
  • 100 g fetajuustoa
  • 0,5 dl valitsemiasi siemeniä
  • 1 dl valitsemiasi pähkinöitä
  • rouhittua mustapippuria
  • pensasmustikoita

Kastike:

Valmistusohje

  1. Keitä kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan. Siirrä sivuun odottamaan.
  2. Huuhtele lehtikaali, ja revi se pienemmäksi kulhon pohjalle. Lisää n. 3 rkl öljyä, ja hiero öljyä lehtikaalin palasiin, kunnes tunnet niiden rakenteen pehmenevän.
  3. Puolita tomaatit, leikkaa päärynät sekä punasipuli. Murenna feta.
  4. Huuhtele rucola huolella, ja sekoita lehtikaaliin. Lisää mukaan myös siemenet, pähkinät sekä muut raaka-aineet.
  5. Sekoita kastike, ja valuta tasaisesti salaatin päälle. Tarjoile ja herkuttele heti!

Ps. Vegaani? Korvaa feta samalla määrällä käyttövalmiita kikherneitä, joihin sekoitat muutaman ruokalusikallisen ravintohiivahiutaleita ja suolaa. Täydellistä niinkin!

Suolaista, raikasta, hapanta, makeaa. Täydellistä!