Lohipaakelit

Nämä paakelit (tai hienommin sanottuna lohibagelit) meille Hungry Chefin jauhoista ideoi ja leipoi Taste of Nikinmäki. Sopii vähän paremmallekin brunssille (vai onko paakelit sopivampia prunssille ;)) Päätä itse miten näitä kutsut, mutta ovat takuulla herkullisia. Psst. pakko ei ole täyttää kalalla, saa käyttää mielikuvitusta!

180 min Keskitaso 8 annosta

Valmistusaineet

Paakelit:

Paakeleiden keittämiseen:

  • 1 iso kattila
  • 2 l vettä
  • 1-2 rkl suolaa

Täytteet:

  • Kylmäsavulohi
  • Kirjolohenmätiä
  • Katkarapuja
  • Kapriksia
  • Tillillä maustettua tuorejuustoa
  • Punasipulia
  • Ituja

Valmistusohje

Valmista paakelit:

  1. Sekoita hiiva kädenlämpöiseen veteen.
  2. Lisää suola ja sokeri ja jauhot pikku hiljaa sekoittaen.
  3. Lisää lopuksi öljy ja vaivaa paakelitaikinaa vielä viitisen minuuttia.
  4. Anna kohota liinan alla noin 1 tunti.
  5. Kaada kohonnut taikina hyvin jauhotetulle pöydälle ja se kahdeksaan saman kokoisen palaan.
  6. Pyöritä taikinapaloista pallot ja paina keskelle reikä ja muotoile rinkeliksi.
  7. Anna kohota liinan alla 15 min
  8. Keitä vesi ja suola kiehuvaksi ja keitä pari paakelia kerrallaan noin 10-15 sek ja laita leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
  9. Laita paakelit 225 asteeseen lämmitettyyn uuniin keskitasolle ja paista noin 15min kunnes kauniin kellertäviä.

Halkaise jäähtyneet paakelit, täytä esimerkiksi ohjeen mukaisilla täytteillä ja kiedo hampaat herkullisen lohipaakelin ympärille!