Luumupiirakka Sunsweet luumuista

Kahvihetken kruunaa maistuva piirakka. Tähän luumupiirakkaan kun näkee hieman vaivaa ja marinoi luumut etukäteen, on lopputulos täydellinen!

Haastava 10 annosta

Valmistusaineet

Pohja:

  • 100 g voisulaa
  • 0,75 dl sokeria
  • 1 kananmuna
  • 2,5 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl piparkakkumaustetta

Täyte:

  • 1 annos glögimarinoituja luumuja
  • 1 rkl perunajauhoja
  • 1 dl maitoa
  • 250 g maitorahkaa
  • 1 kananmuna
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria

Lisäksi tarvitaan::

  • korkea piirakkavuoka, halkaisija n. 24 cm
  • nokare voita vuoan voiteluun

Valmistusohje

Valmista ensin pohja.

  1. Lämmitä uuni 200 asteeseen.
  2. Vatkaa muna, sokeri ja voisula kevyesti kulhossa.
  3. Yhdistä toisessa kulhossa vehnäjauhot, piparkakkumauste ja leivinjauhe ja sekoita munaseokseen.
  4. Anna pehmeän taikinan tekeytyä peitettynä kylmässä noin 30 minuuttia, jolloin se kiinteytyy.

Valmista taikinan vetäytyessä täyte:

  1. Sekoita yhteen muut täytteet paitsi marinoidut luumut.
  2. Valuta luumuista ylimääräinen neste ja sekoita luumujen joukkoon perunajauhot.
  3. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille jauhotetuin sormin noin 3-5 millimetrin kerrokseksi. Piirakan reuna saa olla noin nelisen senttiä korkea.
  4. Levitä pohjalle marinoidut luumut ja kaada niiden päälle rahkatäyte.
  5. Paista luumupiirakkaa uunin keskitasolla noin 40 minuuttia, välillä tarkkaillen, ettei piirakan reuna pääse tummumaan liikaa.
  6. Anna jäähtyä 30 minuuttia ennen kuin poistat vuoan.

Tarjoile luumupiirakka esimerkiksi marinoitujen luumujen, vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa.