Luumupiirakka Sunsweet luumuista

Tähän luumupiirakkaan kun näkee hieman vaivaa ja marinoi luumut etukäteen, on lopputulos täydellinen!

Haastava 10 annosta

Valmistusaineet

Pohja:

  • 100 g voisulaa
  • 0,75 dl sokeria
  • 1 kananmuna
  • 2,5 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl piparkakkumaustetta

Täyte:

  • 1 annos glögimarinoituja luumuja
  • 1 rkl perunajauhoja
  • 1 dl maitoa
  • 250 g maitorahkaa
  • 1 kananmuna
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria

Lisäksi tarvitaan::

  • korkea piirakkavuoka, halkaisija n. 24 cm
  • nokare voita vuoan voiteluun

Valmistusohje

  • Lämmitä uuni 200 asteeseen.
  • Vatkaa muna, sokeri ja voisula kevyesti kulhossa.
  • Yhdistä toisessa kulhossa vehnäjauhot, piparkakkumauste ja leivinjauhe ja sekoita munaseokseen.
  • Anna pehmeän taikinan tekeytyä peitettynä kylmässä noin 30 minuuttia, jolloin se kiinteytyy.

Valmista taikinan vetäytyessä täyte:

  • Sekoita yhteen muut täytteet paitsi marinoidut luumut.
  • Valuta luumuista ylimääräinen neste ja sekoita luumujen joukkoon perunajauhot.
  • Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille jauhotetuin sormin noin 3-5 millimetrin kerrokseksi. Piirakan reuna saa olla noin nelisen senttiä korkea.
  • Levitä pohjalle marinoidut luumut ja kaada niiden päälle rahkatäyte.
  • Paista uunin keskitasolla noin 40 minuuttia, välillä tarkkaillen, ettei piirakan reuna pääse tummumaan liikaa.
  • Anna jäähtyä 30 minuuttia ennen kuin poistat vuoan.

Tarjoile esimerkiksi marinoitujen luumujen, vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa.