Maidoton kurpitsa-luumukeitto

Piristä kurpitsakeittoa luumuilla!

Helppo

Valmistusaineet

Valmistusohje

  1. Huuhdo ja kuutioi kurpitsa. Kuori ja huuhtele porkkanat ja leikkaa ne pieniksi paloiksi. Kuori ja kuutioi inkivääri. Kuori ja kuutioi sipuli.
  2. Kuumenna kasvisöljy suuressa kattilassa. Freesaa hetki kuumassa öljyssä sipuli-, kurpitsa-, porkkana- ja inkiväärikuutioita. Kaada päälle kasvisliemi ja keitä vihanneksia kannen alla n. 25-30 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä. Soseuta sauvasekoittimella tai yleiskoneessa. Mausta suolalla, pippurilla ja cayennepippurilla.
  3. Pese lime hyvin ja raasta sen kuori. Purista limen mehu. Lisää limemehu, limen kuori ja luumut (puolita luumut halutessasi) ja mantelijuoma soseutettuun keittoon ja kiehauta uudelleen.
  4. Tarjoa keitto kupeista ja laseista!

Ihanan pehmeät ja makeat luumut Sunsweetiltä!