Manteli-valkosuklaajuustokakku (maidoton)

Jälkiruokapöytään sopii aivan ihanasti raikkaat kakut ja erityisesti marjaisat juustokakut, jotka toivottavat maullaan syksyn tervetulleeksi. Maidoton juustokakku on jälkiruokapöydän oiva tarjoiluvalinta, koska se maistuu herkulliselta ja sopii melkeinpä kaikille.

Kermaisen täyteläinen ja hentoisen mantelinen Blue Diamond Almond Breeze Barista Blend sopii hyvin niin leivontaan kuin lämpimiin ja kylmiin juotaviin. Mantelimaito ja valkosuklaa antavat juustokakulle pehmeän kuin kinuskimaisen makuvivahteen. Jos pidät kirpsakasta mausta, voit lisätä myös mausteeksi vaikkapa sitruunan tai limetin kuorta täytteen sekaan. Juustokakun hyydyttämiseen käy joko liivate tai liivatejauhe, kumpaa nyt itse tykkää käyttää.

Manteli-valkosuklaajuustokakku kannattaa tehdä jo päivää aiemmin tarjoilua, jotta kakun koostumus ehtii jämäköityä.

Keskitaso 10 annosta

Valmistusaineet

Pohja:

  • 200 g maidottomia kaurakeksejä
  • 50 g kasvisrasvaa

Täyte:

Valmistusohje

Pohja

Sulata kasvisrasva. Murenna keksit hienoksi.
Yhdistä raaka-aineet ja painele vuoan pohjalle tasaisesti.
Nosta jääkaappiin viilenemään ja valmista täyte.

Täyte

Sekoita 1/2 dl kylmää mantelimaitoa ja liivatejauhe kulhossa. Turvota n. 5 minuuttia.
Paloittele valkosuklaa pieneksi. Mittaa kattilaan loput mantelimaidot sekä valkosuklaa.
Kuumenna kattila koko ajan sekoittaen, kunnes valkosuklaa sulaa. Ota pois levyltä.
Kaada turvonnut liivatejauhoseos kuumaan kattilaan ja sekoita hyvin.
Lisää lopuksi tomusokeri joukkoon ja anna seoksen jäähtyä.
Kaada jäähtynyt neste piirakkapohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa yön yli.
Paloittele valmiiksi. Koristele marjoilla ja esim. yrtein.

Vinkki

Leikkaa juustokakkupaloja valmiiksi ennen tarjoilua. Silloin on helpompi ottaa kakkua vuuasta ja paloista tulee tasakokoisempia.