Mantelikala

Oletko sinäkin hurahtanut maidottomaan ruoanlaittoon? Tämä helppo mantelikala syntyy vaivattomasti kädenkäänteessä ja maistuu ihanalta kasvisten kanssa.

Helppo

Valmistusaineet

Kasvikset:

  • 1 kesäkurpitsa
  • 1 nippu porkkanaa
  • 3 dl Blue Diamond sokeroimatonta mantelijuomaa
  • 1/2 tl suolaa

Mantelikala:

  • 300 g kuhafileetä
  • 1/2 sitruunan mehu
  • 1/2 tl suolaa
  • valkopippuria myllystä
  • 2 kananmunan valkuaista
  • 2 dl pankojauhoa
  • 1 rkl mantelilastuja
  • 1 dl rypsiöljyä
  • ripaus suolaa
  • sitruunamehua

Koristeeksi:

  • paahdettuja mantelilastuja
  • tuoreita yrttejä

Valmistusohje

  1. Pese kasvikset huolellisesti. Leikkaa kesäkurpitsat vuokaan sopiviksi tangoiksi ja poista pehmeä sisusosa. Halkaise naattiporkkanat kahtia.
  2. Lado kasvikset vuorotellen uunivuokaan, lisää päälle mantelijuoma ja mausta suolalla. Laita kasvikset 160-asteiseen uuniin hautumaan noin 30 minuutiksi.
  3. Poista kuhafileestä ruodot ja leikkaa filee muutamaan osaan.
  4. Mausta fileepalat sitruunamehulla, suolalla ja valkopippurilla.
  5. Erottele kananmunan valkuaiset kulhoon ja sekoita kevyesti niiden rakenne rikki.
  6. Laita toiseen kulhoon pankojauhot ja kevyesti murskatut mantelilastut.
  7. Leivitä kuhafileet pyörittämällä ne ensin valkuaisessa ja sitten pankojauho-mantelilastuseoksessa.
  8. Paista pannulla kuumassa öljyssä rapeaksi, noin 2 minuuttia molemmin puolin. Lisää paistopinnalle vielä ripaus suolaa.
  9. Asettele mantelikalat tarjolle haudutettujen kasvisten päälle vuokaan. Pirskottele kalan päälle sitruunamehua juuri ennen tarjoilua ja koristele vuoka kuumalla pannulla paahdetuilla mantelilastuilla ja tuoreilla yrteillä.