Mehevä gluteeniton täytekakkupohja Van Houtenin tyyliin

Mehevä ja gluteeniton kakkupohja valmistuu helposti tällä reseptillä. Gluteeniton leivonnainen tarkoittaa usein kuivaa ja murenevaa. Tällä ohjeella kakkupohjasta tulee mehevä ja pehmeä. Mehevyyden ja tumman suklaisen maun vuoksi kakku maistuu mainiosti ihan koko porukalle.

60 min Keskitaso 10 annosta

Valmistusaineet

Gluteeniton suklaakakkupohja:

  • 200 g huoneenlämpöistä voita
  • 2,5 dl sokeria
  • 2 dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta
  • 0,5 dl perunajauhoja
  • 1 dl Van Houten kaakaojauhetta
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 4 kananmunaa
  • 22 cm irtopohjavuoka

Täyte- ja kuorrutusehdotus:

  • vesi-, sitruunamehu ja appelsiinimehusekoitusta
  • aprikoosihilloa
  • 2 banaania
  • 5 dl vispikermaa vaahdotettuna

Valmistusohje

  1. Ota voi ajoissa huoneenlämpöön.
  2. Kuumenna uuni 180 asteeseen.
  3. Sekoita voi ja sokeri tasaiseksi tahnaksi lastalla tai käsin.
  4. Mittaa jauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe valmiiksi ja sekoita keskenään.
  5. Vatkaa kananmunat yksitellen sähkövatkaimella voi-sokeriseokseen.
  6. Lisää jauhot parissa erässä ja vatkaa tasaiseksi taikinaksi.
  7. Kaada taikina kakkuvuokaan ja nosta uuniin 30 minuutiksi, kunnes kakku on kypsä.
  8. Anna kakun jäähtyä hetki, irrota varovasti kakkuvuoasta ja anna jäähtyä kokonaan ennen leikkaamista ja täyttämistä.