Muhkeat briossisämpylät

Hampurilaissämpylöiksi, vähän paremmalle aamiaiselle, viikonlopun brunssille… Nämä sämpylät viedään käsistä! Peggy leipoi näitä koulunsa aloittaville, mutta sopivat kyllä joka hetkeen!

90 min Keskitaso 5 annosta

Valmistusaineet

Voiteluun:

  • 1 kananmuna
  • 1 rkl vaaleaa siirappia
  • 1 rkl unikonsiemeniä

Valmistusohje

  1. Kuutio voi ja anna pehmentyä huoneenlämmössä.
  2. Liuota hiiva maitoon. Lisää mausteet ja kananmunat hyvin sekoittaen.
  3. Lisää jauhoja erissä koko ajan vaivaten. Jatka vaivaamista noin 5 minuuttia.
  4. Sekoita voi joukkoon. Vaivaa taikinaa vielä noin 5-10 minuuttia.
  5. Kohota taikinaa liinan alla, kunnes se on kuohkeaa. Muotoile taikina jauhoa apuna käyttäen sämpylöiksi.
  6. Asettele sämpylät leivinpaperilla suojatun uunipellin päälle ja kohota liinan alla puoli tuntia.
  7. Kuumenna sillä aikaa uuni 200 ºC asteeseen. Sekoita kananmuna ja siirappi keskenään.
  8. Voitele sämpylät siirappi-kananmunaseoksella ja ripottele päälle unikonsiemeniä.
  9. Nosta uunin keskitasolle, paista noin 15 minuuttia, kunnes muhkeat briossisämpylät ovat kauniin kullanruskeita.